Екскметът на Перник Вяра Церовска загърби ОбС в града

  • 09 ноември 2019 19:31

  • 2581
  • 2
Екскметът на Перник Вяра Церовска загърби ОбС в града
© Булфото (архив)

Бившият кмет на Перник Вяра Церовска няма да бъде общински съветник, предаде БНР.

Церовска, която бе водач на листата на ГЕРБ е депозирала заявление в ОИК, че не желае да встъпи в пълномощията на общински съветник. На нейно място в Общинския съвет (ОбС) влиза десетият в листата на ГЕРБ – Симеон Желев от СДС.

Световният и европейски шампион по борба от 2013 година Иво Ангелов също е депозирал заявление с отказ за участие  в новия ОбС. Той беше водач на листата на Български съюз „Радикали”. Вместо него клетва в ОбС ще положи третият в листата Петър Басмаджиев, който наскоро бе назначен за директор на Областно пътно управление.

Овакантеното от новоизбрания кмет и водач на листата на БСП Станислав Владимиров място в ОбС ще бъде заето от местния лидер на „Атака” Румен Ваташки. Той бе 10-и поред в листата на социалистите.

В групата на БСП за България се очакват и други рокади, тъй като Владимиров все още не е обявил екипа си. Той ще встъпи официално в длъжност на 12 ноември. Тогава клетва ще положат и  новоизбраните съветници.

Валери Зайцев
2581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Атака иска да е в БСП-мафията,

2019.11.10 | 00:20

2

Човек на "Атака" в листата на БСП?!? Умрях от смях. Тия от Атака даже вече не се и крият. Прибраха се при партията - майка и им лъснаха червените задници.

Не иска да е в СДС-мафията,

2019.11.09 | 19:56

1

след като видя как мутро-сините взеха властта.

Добави коментар

Водещи новини