Мирослав Петров към южнокорейски производител на електромобили: Плевен е стратегическо място за инвестиции

21 октомври 2019 16:05

Мирослав Петров към южнокорейски производител на електромобили: Плевен е стратегическо място за инвестиции
©
875 0

Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна южнокорейския инвеститор и производител на електромобили Сеонг Хо Банг в Плевен.

Двамата направиха оглед на потенциални терени около град Плевен, посетиха индустриалните зони на града и обсъдиха възможностите за изграждане на фабрика за електромобили и електробуси в региона.

„Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за привличане на нови инвестиции. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с изграждането на автомагистрала „Хемус”.

Само на около 50 км. от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Има възможност за изграждане на карголетище в региона. Налице е и проект за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на автомобилите.

В Плевен има професионални гимназии и Висше военновъздушно училище, от които излизат добре подготвени хора, за да работят в автомобилната индустрия.” Така Мирослав Петров от ГЕРБ представи възможностите, които дава Плевен на потенциалните инвеститори. Според г-н Банг Плевен е приоритетна локация за изграждане на завод за леки и лекотоварни електромобили. Планираното производство е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични изисквания на ЕС.

„Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и България”, категоричен бе Стамен Янев - ръководител на Българската агенция за инвестиции. „Готови сме от страна на държавата за съдействие, предоставяне на насърчителни мерки и бързи административни процедури, както и за подпомагане изграждането на необходимата инфраструктура. Имате и пълното съдействие от страна на местната власт в лицето на Мирослав Петров като бъдещ кмет”, каза още Стамен Янев.

Той и изпълнителният директор на автомобилния клъстър Любомир Станиславов дадоха препоръки как да се развие индустриалната зона. Те се съгласиха, че развитието на пътните и интермодални връзки между Плевен и автомагистрала „Хемус“ трябва да са ключови проекти през следващите две години, така че Плевен да е напълно готов за поемане на новата вълна аутомотив инвестиции, насочващи се към Северна България.

Novini.bg
875 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини