Мирослав Петров: Плевен трябва да излезе от будната кома, в която е изпаднал

  • 17 октомври 2019 08:20

  • 907
  • 1
Мирослав Петров: Плевен трябва да излезе от будната кома, в която е изпаднал
©

Тук сме се събрали да говорим за град Плевен, а не за структурите на ГЕРБ. Те са единни и готови за изборите.

Това каза пред камерата на БТВ кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той. "Моите приоритети ще са работа, работа и само работа. Плевен заслужава промяна. Плевен трябва да излезе от будната кома, в която е изпаднал. Това ще стане с инвестиции, отваряне на нови работни места и инфраструктурни проекти. Имаме чудесни отношения с правителството и трябва да ги използваме. Инвеститорите идват в Плевен, поглеждат и си отиват. Това се дължи на факта, че няма развита удобна среда. Няма инфраструктура, няма индустриална зона. Всичко това трябва да се промени. Нещата започнаха да се подобряват при предишния кмет на Плевен, който беше от ГЕРБ, но сега за 4 години Георг Спартански не направи нищо. Трябва да направим така, че Плевен да си избира инвеститорите, а не инвеститорите да избират Плевен", заяви Петров.

Гост беше и кандидатът за кмет на града от ВМРО Калин Поповски. "Плевен има огромни проблеми. Това налага сериозни промени. Приоритетите ми ще са инфраструктура, инвестиции, чистота и развитие на Медцинския университет. Преди 4 години ние издигнахме Георг Спартански, но през годините се разминахме в много пунктове по управлението. Това е причината сега да се изправя срещу него. Най-малко 10 млн. лева трябват, за да се дострои многофункционалната зала. В много по-малки градове има такива зали, а ние сме 100-хиляден град. Стадионът може да го предоставим за декор на Холивуд за някой филм на ужасите. Тези два проблема могат да се решат само с помощта на държавата. Всичко друго е фантазия. Общината трябва да гледа екологията, незаконните сметища и тоновете боклуци около града, зради които кметът Спартански е получил глоба от РИОСВ", разкри Поповски.

"Като областен управител съм осигурил 1,2 млн. лева за парк Кайлъка, но кметът отказа да работи по темата, защото паркът щял да му бъде в тежест. В цялата община липсва сигурност. Това също трябва да се промени. Ако стана кмет, ще се премахнат незаконните сметища и постройки. Защо няма сигурност, питайте сегашния кмет? Също толкова интересен въпрос е - колко европейски проекта и европейски средства са усвоени за последните 4 години? Аз мога да ви отговаря - николко. За да се случат нещата, кметът трябва да бъде проактивен и да бъде в добри отношения с изпълнителната власт. За спортната зала сегашният кмет е отишъл при министъра на спорта с едно хвърчащо листче да иска пари. Няма как да се случат така нещата. Правителството бе отделило 2 млн. лева, но няма кой да ги усвои. Това е моята цел", разкри Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той.

"Средната работна заплата в Плевен може да се увеличи с 500 лева. Това ще стане с привличането на чуждестранни и местни инвестиции, отваряне на нови работни места, създаване на индустиална зона, карго зона, обходен път на Плевен и директна комуникация с изпълнителната власт", обяви кандидатът на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виктория

2019.10.18 | 22:28

1

В Плевен отдавна не живеят 100 хил. души... Не знам какъв кандидат кмет може да бъде този господин, без да е наясно с населението. Плевен е един изчезващи град. Изключителна липса на професионална работна ръка. Минимални заплати и един куп още недостатъци, които много отдавна трябваше да бъдат решени. Много лошо за цялото ни правителство, което ако кмета не е техен - няма пари за града. Жалко е!!!!! А мириса на корупция и бедност лъха от всеки ъгъл

Добави коментар

Водещи новини