Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков се срещна с жителите на село Воден

10 октомври 2019 11:34

Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков се срещна с жителите на село Воден
© Пресцентър ГЕРБ
116 0

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков се срещна с жителите на село Воден. Той се представи пред тях и обясни защо се кандидатира за кмет, както и ги запозна с кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Асен Кичуков представи също акцентите от платформата си за развитие на общината, но поиска също да чуе какви са нерешените проблеми. Жителите на село Воден се оплакаха от сметосъбирането, както и от лошото състояние на улиците. На предизборната среща хората обясниха, че на три къщи се пада по един малък контейнер, който се почиства на две-три седмици. На такъв период почистващата фирма минавала през селото, за да извозва боклука, затова то тънело в мръсотия.

Половината от улиците се водели асфалтирани, но само по документи. При всеки дъжд жителите трябвало да газят през локви и кал, за да се приберат в домовете си. Продължавал да стои нерешен и проблемът с пътя между Воден и Сусам, село, което се намира в община Минерални бани. Сред основните теми на дискусията между Кичуков и стопаните от Воден бе земеделието – основен поминък в региона. Тези, които отглеждат тютюн, поставиха въпроса за субсидиите, тъй като Асен Кичуков е председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите. Той ги посъветва да не бързат с продажбата на продукцията, тъй като се очаква недостиг на ориенталски тютюн, какъвто те отглеждат.

Кичуков припомни, че помощ за тютюнопроизводителите се отпуска от 2014 г. насам. Сумата за всеки стопанин зависи от количествата събран тютюн.

Novini.bg
116 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини