Слави Трифонов: 32 български партии упорито отказват да върнат доброволно надвзетите партийни субсидии

Бившият телевизионен водещ Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в коментира в профила си в социалната мрежа Фейсбук надвзетите партийни субсидии.  "Днес е 11 септември и 32 партии се правят на ударени и не искат да връщат доброволно парите, които не им принадлежат. Благодарение на тяхната наглост и алчност, не са възстановени 5 291 214 лв., посочва той.

"Едва ли ще ви изненадам, като ви кажа, че 32 български партии упорито отказват да върнат доброволно надвзетите партийни субсидии. Припомням – след като хванахме партиите, че са получавали по 13,23 лв. на получен глас вместо законните 11 лева, Парламентът прие закон, който ги задължава да върнат надвзетите пари. Според този закон, в бюджета трябваше да се възстановят средства в размер на 14 463 706 лв. Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те щяха да върнат доброволно парите моментално – още в края на месец юни.

Днес е 11 септември и 32 партии се правят на ударени и не искат да връщат доброволно парите, които не им принадлежат. Благодарение на тяхната наглост и алчност, не са възстановени 5 291 214 лв. Към днешна дата най-много дължи БСП – над 3,5 млн. лв. След това най-много дължат три партии от управляващата коалиция – НФСБ, АТАКА и ВМРО. Те не са върнали общо над 1,3 млн. лв. Сигурно им е патриотично да не ги връщат. На ударени се правят и много извънпарламентарни партии. Например, АБВ на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в не е възстановила 56 700 лв., ДСБ на ген. Атанас АтанасовАтанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров – 47 078 лв., отрочето на Миглена Кунева ДБГ – 38 223 лв., „Гергьовден“ на търсещия таланти Дилов-син – 7 779 лв. Интересно е, че неправомерно надвзетите субсидии не е възстановила и особено активната напоследък партия СДС.

Господа демократи, на следващата пресконференция с коалиционния ви партньор ГЕРБ, поискайте им пари назаем. Сега са ви приятели. ГЕРБ имат над 20 милиона лева спестени и едва ли ще е проблем да ви дадат непосилните за вас 21 841 лв. Не се срамувайте, нали няма журналисти на тия пресконференции, ще си остане между вас. Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва също не иска да връща пари. Неговата партия Движение "Презареди България“ дължи 38 904 лв. или иначе казано – няколко бутилки скъпо шампанско в Сен Тропе.

Странно е, че партията не връща тази сума, при положение, че в края на 2018 г. тя е декларирала милион и половина лева налични средства. Изводите оставям на вас. Особено интересен е случаят с „Глас народен“ на Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, и „Движение 21“ на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в също не ще да връща горе-долу същата сума – 16 324 лв. Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил – не знам.

Може би с моя екип не трябваше да разкриваме, че партиите са получавали повече пари от законно предвиденото. Тогава Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, и Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в с тия 15-16 000 лв. направо щяха да размажат големите партии, направо щяха да ги убият. Или, може би, Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, и Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в имат предвид популярната фалшива мантра, че с 1 лев субсидия се убиват малките партии. Но. Първо, 1 лев партийна субсидия не е моя приумица, а е воля на над 2 милиона и половина българи. Второ, до ден днешен субсидията от 1 лев на глас практически не е влязла в сила, последният транш към партиите беше през юли и беше по 11 лева на глас. Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии - „Глас народен“ и „Движение 21“ видимо са си отдавна „убити“. И не от мен. Хората толкова се избиват да гласуват за тия две партии, такава електорална подкрепа получават, че от 2 години и половина не са получили и 1 стотинка субсидия.

От 2 години и половина субсидията им е 0 лв., просто защото не са си спечелили право на субсидия. Но иначе ги убивам аз с „моята“ ниска субсидия. Но кое е най-важното, уважаеми сънародници? Най-важното е, че всички тия партии, които не връщат надвзетото, ще имат наглостта да искат вашето доверие на предстоящите местни избори. А как се гласува доверие на хора, които не искат да върнат взетите по незаконен начин ваши пари? Ако някой има неплатени глоби за превишена скорост, за минаване на червено, за каране в насрещното, ще има ли морално право да се кандидатира за шеф на КАТ? Замислете се над това.

P.s. Това, че ГЕРБ възстановиха 5,6 млн. лв. не означава, че са в бяло. Защото именно правителството на ГЕРБ и в частност – министерството на Горанов погазваше закона и само за 2018 г. раздаде неправомерно над 6,5 млн. лв. на партиите", посочва Трифонов.

Коментари

 1. 2019.09.12 | 17:50

  Хм, те трите милиарда от КТБ не върнаха, та тези трохи...

 2. 2019.09.11 | 21:05

  Слави е само за шоу, но и той ни изостави!!!

  1. 2019.09.12 | 17:05

   На колко годинки си Ани? с тези глупави копнежи или си много млада или твърде презряла.

 3. 2019.09.11 | 15:05

  Само ГЕРБ са точни до стотинка, може би и те крадат, но поне това, което правят се вижда, а предишните само крадяха и поделяха. Политиците трябва да защитават интереса на народа и в частност и собствения си интерес.

  1. 2019.09.12 | 13:09

   "Политиците трябва да защитават интереса на народа и в частност и собствения си интерес." Абе бай *уй... за какъв интерес на политиците говориш? Интересът на народа е интересът на политиците. Набий си го в простата тиква и спри да дрънкаш глупости.

  2. 2019.09.11 | 16:22

   Само да ти кажа че и ДПС върнаха всичко до стотинка ;) казвай нещата изцяло.И слави не ги е споменал, защо можем само да гадаем

  3. 2019.09.11 | 15:57

   "Незабравке" Ти си от Забравила купонната система на БСП. Браво на теб.

  4. 2019.09.11 | 15:52

   "Незабравке" не помниш ли купонната система на БСП, че магистралата до Бургас беше само до Пловдив цели 20г. и още много има......

  5. 2019.09.11 | 15:48

   Голяма простотия каза, бре! Точно гербавите най-много съсипаха и оглозгаха Родината!!!

  6. 2019.09.11 | 15:48

   От минусите разбирам че не са привърженици на Герб " нито пък и аз". Интересното е , че народа гледа само времето в което управлява Герб. Това е проблема в народа. Забравя.

 4. 2019.09.12 | 11:29

  Интересно съвпадение. Месеци си мълча и сега се сети. Не казва нищо за `Майка България` и предателите - истински или мними. Но се показа да разсее вниманието и какво по-добро от не са ни върнали парите. Много очевидно си подбира моментите да се появи обаче. Явно и той не може да откаже да мъти водата, когато му дръпнат каишката.

 5. 2019.09.11 | 14:46

  Слави Трифонов е концентриран образ на типичния български простак.Леко ухилен ,силно озъбен ръсещ непрекъснато претенциозни простотии,знаменит творец и художествен ръководител на най долнопробното и ниско интелигентно музикално творение каквото е ЧАЛГАТА,изключително слаб като певец независимо от огромните напъни често довели го до осиране.И този образ има претенцията за партиен функционер за народен водач и трибун.О господи пожали българите и вдъхни разум в обърканото им съзнание.Не ни ли е достатъчно посмешището което ни управлява сега,та още едно да ни се пръкне.Къде остана величието на този народ, станал вече за посмешище пред света.

  1. 2019.09.12 | 11:22

   Няма значение кой е концентриран образ и на какво, а има значение в случая истината! Такава ли е, каквато Ви се представя? Такава е! И вместо да продължите в тази посока, обръщате кой какъв бил! От това изхарчените пари няма да се върнат в бюджета, а от там за други, истински нужди!!!!

  2. 2019.09.11 | 21:38

   Чичо Пей,
   Вие вероятно сте от партиите, които са ограбили нашите пари и не желаят да ги върнат. Пред Вас предпочитам г-н Трифонов, който показа, че партиите са ни "голи".

  3. 2019.09.11 | 20:50

   Ее шушумига на име "чичо Пей" чалгата горе упомената от вашето висше съществуване коментиращо некви жалки форумчета онлайн и това, което представлява думата чалга в действителност са 2 различни неща приятелю. Чалгата е тип музика свиреща се по сватби от оркестри и бендове, нямаща нищо общо с Поп-фолка. Това е поп-фолк, което в никакъв случай не твърдя, че е цвете за мирисане, а напротив. Просто такива некомпетентни изказвания са от типа преместих си го от единия в другия крачол. Лека вечер.

  4. 2019.09.11 | 17:08

   Какво величие на народа бе? Все едно Испания да милее за периода си на великите завземания, или Скандинавия да милеят за годините на грабене, когато са били "велики".
   Само знаете да се изхождате в устите на близките си, с това сте велики, да плюете по чуждото.

  5. 2019.09.11 | 16:56

   Браво, много добро изказване!

 6. 2019.09.12 | 08:55

  Искате да сте успешни в прогнозите на спортните събития, без да отделяте много време? Ние сме това което търсите - едни от най-добрите анализатори на спортни събития с дългогодишен опит в инвестирането на спортни пазари. Всички наши прогнози се записват в статистика на сайта ни, така че всеки може да се убеди в доходността им. Регистрирайте се безплатно на https://TIPSTERIUM.COM или ни намерете във фейсбук.

 7. 2019.09.11 | 21:55

  Къде е Цацата. Дръж се Славчо. Аз няма да гласувам за да не ми вземат субсидйката


 8. 2019.09.11 | 18:49

  Ако вие които виждате по достоен от Слави кажете ми че аз може би съм сляп. Всички до сега ни лъгаха то не бяха 800 дни стягане на колани посни пици. Все някога ще трябва да се промени нещо в тази помиина яма дано да е със Слави

 9. 2019.09.11 | 17:11

  Слави, каква ти е програмата? Ще посмееш ли да вкараш Доган, Пеевски, Борисов, в затвора? И да докараш Цветан Василев, та да върне някой милион в хазната?

  От това зависи дали ще гласувам за теб. Крайно време е да го кажеш, само да не стане като Симеон, дето няма и средно, но стана премиер...

  Или пак става дума за пари...

 10. 2019.09.11 | 16:19

  Патриоти и Българската конституция не важи за мюсюлмани.Те имат канони.Ако някой не знае и данъците не си плащат,но наемите ги взимат предварително.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Как българската икономика ще се справи след коронавируса?

Как българската икономика ще се справи след коронавируса?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.