Радан Кънев: Американският модел на финансиране на партиите цели да се узакони корупцията

  • 20 юни 2019 07:58

  • 735
  • 4
Радан Кънев: Американският модел на финансиране на партиите цели да се узакони корупцията
©

Отговорностите ми като евродепутат са значителни. Постоянно пътувам от София до Брюксел. Това каза зам-председателят на "Демократична България" и евродепутат Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в ефира на БТВ.

Той коментира предложения по-нисък размер на партийните субсидии. „Американски модел на финансиране на политиката в Европа няма. Да се твърди подобно нещо е жестока политическа некадърност“, смята той. "Всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че имат проблем, а днес искат да бъде установено официално – влиянието на едрия бизнес върху властовите структури”, заяви Кънев.

Според него това предложение цели да се узакони корупцията. „Новите политически сили практически ще бъдат изтрити от картата“, смята Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. По думите му това е негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС.

По думите му, Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от като мажоритарен собственик на „ТЕЦ-Врна – може да финансира определена партия. „Ако Доган финансира ГЕРБ – ще получи по-лесно градоустройствени решения, съгласувания и разрешителни за новото си частно пристанище. Той вече получава много лесно всички тези съгласувания, той вече получава мълчаливото съгласие на местната власт. Моят извод е, че може вече бизнесменът Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от да финансира партия ГЕРБ”, каза той.

Кънев посочи, че като евродепутат ще зададе въпрос към Европейската комисия по този казус.  Той добави, че с ГЕРБ ще бъдат в едно политическо семейство в Европейския парламент –ЕНП. „Това не пречи да имаме различни възгледи за развитието на политиката в България и Европа.С всеки представител на СДС имаме доста повече общо, отколкото с тези на ГЕРБ”, посочи политикът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
735 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Васил

2019.06.20 | 20:22

4

А на Кънев модела е ясен, взема пари от Прокопи и после трябва да му ги върне десетократно поне.

2019.06.20 | 08:50

1

Радкее, ти от кой бардак изпълзя пак ма стара ку.рвооо!

2019.06.20 | 11:40

3

От драгалевскаа обител и не е к...а,а мазен пе......ст

Правилно!

2019.06.20 | 09:50

2

Защото богатият бизнесмен Доган е продължение на бедния политик Доган! В деменция ли са, слепи ли са, или всички в тази държава не се интересуват от справедливост и са негодни да употребяват оръжие?!

Добави коментар

Водещи новини