Само ДПС се отзоваха на поканата на БСП за партийните субсидии

  • 18 юни 2019 12:34

  • 1970
  • 14
© Novini.bg

Единствено представители на парламентарната група на ДПС се отзоваха на инициираната среща на БСП с политическите сили, на която да обсъдят предстоящото намаляване на субсидиите за политическите партии от 11 на 1 лев за действителен глас, предаде репортер на Novini.bg.

„Искам да благодаря на ДПС, че се отзоваха на нашата покана, за да поведем диалог по какъв път ще се върви оттук нататък“, обяви Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Веднага след думие му, журналистите бяха помолени да излязат.

Припомняме, че ДПС предложиха партийната субсидия да отпадне. Социалистите са против намаляването на сумата, с мотива, че това е популистко решение, което може да доведе до зависимост на политиците от различни бизнес структури. По-рано разговори отказаха Обединени патриоти. ГЕРБ също не се явиха, заставайки твърдо зад решението на правителството.

След срещата Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС потвърди, че стоят зад позицията си за обществено финансиране на политическите партии. „Ние сме против, че не се обяснява на обществото. Нужно е да има открито финансиране, за да не стане после по-скъпо за бюджета, да не се възобновят стари връзки с бизнеса, които не са добре за страната и политическия процес. Субсидия от 1 лев е равна на субсидия от нула лева. Това не устройва политическия живот на партиите, те имат по-голяма нужда. Субсидия от 4, 5 или 6 лева - също не устройва никого. Те не стигат на партиите да си платят разходите, да не говорим за медийната кампания. Ние ще настояваме да отпадне финансирането на партиите от юридически лица, както и таванът за финансиране от физически лица, при строг контрол и прозрачност. Ще участваме в дебата, независимо какво се приеме. Ще настояваме да се намери правилния подход за финансиране от бюджета“, каза той.

„Проведохме среща с ДПС относно актуализацията на бюджета – чухме и техните предложения за второ четене, както и те – нашите. Удовлетворени сме, че в крайна сметка имахме диалог, за да се разбере кой на каква позиция е и какви идеи и ценности защитава. И двете политически сили се обединихме около идеята да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили, но в крайна сметка всичко зависи от управляващите и правителството. Виждате, че с техния арогантен начин – да няма диалог, ясно се показва, че те може би няма да отстъпят“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на след срещата.

По думите му идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1-ви юли той да влезе в сила, така че опозицията да не може да получи това финансиране, което е залегнало в личния ѝ бюджет.

„Целта е ясна – опозицията да бъде унищожена преди едни толкова важни избори като местните, които предстоят. Утре в зала ще апелираме към управляващите – нека тази промяна да бъде съпътствана от продължителен диалог. Като че ли се прокрадва идеята да се смачка опозицията за местните избори, а след това – към края на годината, отново да върнем дебата“, коментира още Стойнев.

Той заяви, че тогава изборите ще са минали, резултатите ще са ясни. Народният представител беше категоричен, че БСП се противопоставя на действията на управляващите и ще направи всичко възможно всички техните партньори да разберат какво се случва в страната. „От ГЕРБ се обявяваха за евроатлантически ценности - ако диктатурата е евроатлантическа ценност, здраве му кажи!“, заключи Стойнев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1970 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2019.06.19 | 05:13

14

И как така се сетиха да искат среща? Нима до сега не е имало поводи за такива. Защо точно , когато им резнаха субсидиите? Това показва , колко меркантилна е тази партия. Единствената цел за тях са парите и нищо социално. Хора - пазете се....

Нико

2019.06.18 | 16:14

13

И стотинка им е много марш в мините пък колкото си заработят да си го вземат

Българка

2019.06.18 | 15:48

12

Господе ,опази България от тез хиени-БСП И ДПС!!!

miko

2019.06.18 | 14:59

11

Естествено, те двете партии са си ръка за ръка форевър.

Умник Гюро

2019.06.18 | 14:52

10

Крадците-комунисти искат да продължат да ограбват българския народ. Марш в урановите мини, червени престъпници.

Балъ тепе

2019.06.18 | 14:21

9

Щом е за разединение и разклащане на държавността - ДПС изпълнителите целуват и ибрика даже подават.

DDDDDDDD

2019.06.18 | 14:21

8

ЖАДНИ НЕ НЕ НАСИТНИ КРЪПОПИЙЦИ

50на50

2019.06.18 | 14:11

7

Защо плачеш сега, Стойнев! Нали ви бяха надплатили, вие уж не сте разбрали и искахте оставки. Демек много ви бяха парите. Сега пък не стигат - и на Елмър Хъд за заплатата даже няма!

2019.06.18 | 14:06

6

Пак ще се ЦЕЛУВАТ

2019.06.18 | 13:40

5

А бе няма ли някой да им каже на тия дето плачат за партийна субсидия ,че още по-вече отвращават народа от тях си и от изборите въобще

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини