БСП и ГЕРБ в спор за разпределението на партийните субсидии

Крум Зарков от БСП и Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ коментираха надвзетите партийни субсидии. БСП продължават да настояват за оставката на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва заради отпускане на по-големи партийни субсидии и искат той да понесе политическата отговорност.

„26 май 2016 година е сакрална дата. Тогава се променя закона да се гласува за „не подкрепям никого”. Тези гласове се смятат и се преразпределят, и се получава субсидия по сгрешена аналогия. На сайта на прокуратура пише, че сгрешеният метод е установен от тази дата нататък”, каза Зарков пред БТВ.

„Този срок е заради давност”, контрира Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. "Сумата за всички политически партии е между 16 и 18 милиона лева“, уточни тя.

„Аз такава давност не познавам”, отсече Зарков.

„Този ред е действал не само при министър Горанов и управлението на ГЕРБ. Преди него е имало и други финансови министри - Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. По отношение на политическата отговорност, вярно е, че един от политическите лидери Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е в оставка. Ако се търси отговорност, нека потърсим и нейната”, призова Атанасова.

Коментари

 1. 2019.06.05 | 10:56

  Някой някога ще скочи ли срещу субсидиите за НПО тата? Ако за партиите се харчат 40 млн. то към турскоциганските джендър НПО та текат почти 900 млн. от парите на хората. Тези същите българоубици получават нашите пари, за да затриват БЪЛГАРИЯ и българите.

 2. 2019.06.05 | 10:41

  Браво за точната преценка и благодаря че виждаме и отделяме боклука които 30г ни затрупва ,затрупва проблема е че сме малко и неможем да се преборим ,бъдете Здрави и и силни срещу некъдърщината на всички ПОЛИТИЦИ,

 3. 2019.06.05 | 10:25

  Народът си каза думата на референдум и тя беше НЕ НА СУБСИДИИТЕ! Какво има да умуват разни дуловски селянки по въпроса?

 4. 2019.06.05 | 09:38

  Десет години управляват ГЕРБ и пак другите им виновни,г-жо Атанасова нали уж сте най-честните и можещи,защо тогава не ги оправихте тези неща за десет години,смешни сте да казвате,че и преди е било така.Горанов наистина трябва да си ходи

 5. 2019.06.05 | 09:32

  ЦИРК БЪЛГАРСКИЙ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет