Момчил Неков: Не вярвам, че Корнелия Нинова ще избяга от отговорност, ако БСП загуби европейските избори

  • 22 май 2019 12:35

  • 459
  • 0
© Izbori.bg

"Имам много инициативи, които излязоха през мандата на този европарламент, но за да го усетят и българите, зависи как ще работи законодателството на местно равнище." Това каза в студиото на Izbori.bg кандидатът за евродепутат от листата на БСП Момчил Неков.

"Най-важното, за което работихме в този европарламент беше борбата срещу двойните стандарти. Българското председателство мина да сервираме чай и кафе, а не да си защитим интересите", допълни той.

"Около 30 млрд. са влезли в България като бюджет, а ние продължаваме да живеем зле. Трябва прозрачност и въвеждане на електронно управление, за да се подобри икономическата среда. Когато може да се следи как се изразходват европейските средства, ще може да се види и какъв е резултатът от тях", обясни Неков.

"Подкрепям идеята за обща европейска армия, но трябва да има по-голямо сътрудничество на технологично ниво между различните държави. За въвеждането на еврото мисля, че трябва да се проведат консултации", каза Неков.

"Бежанци и нелегални имигранти са две различни неща. Хората, които бягат от война са бежанци, ние не трябва да допускаме икономическите имигранти на територията на Европа", обясни своето виждане кандидатът за евродепутат.

Резултатите от социологическото проучване на "Тренд", което дава преднина на ГЕРБ, Неков коментира с думите, че не вярва на социологически проучвания. "Процент разлика е в рамките на статистическата грешка. Номерът, който беше извъртян с името от АБВ, има за цел само да отнеме гласове от нас", допълни Неков.

"Не знам как на хората не им е писнало от ежедневните скандали с имоти и частни асансьори", възмути се Неков.

"Ще се боря за преференциален вот, избирателите могат да преценят кой върши работа в Европейския парламент и кой не. Преференцията може да преобърне листата на БСП", разясни Неков.

"Не вярвам, че Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за ще избяга от отговорност, ако БСП загуби европейските избори. БСП в момента има четири мандата, а се борим за седем, така че не можем да определим какво точно ще означава загуба за нас", коментира кандидатът за евродепутат.

"Изказването на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за Костинброд-2 въобще не го разбирам и не мисля да го коментирам", завърши Неков.

Novini.bg
459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини