Борисов: Ако има автокрация, как чеверме социалистите ще се събират в Южния парк?

  • 20 април 2019 13:44

  • 4144
  • 55
Борисов: Ако има автокрация, как чеверме социалистите ще се събират в Южния парк?
©

Направихме хубави паркове в София, за да има БСП къде да се събират. Виждам, те днес се изтъпанили там – теменужки, алеи, всичко е подменено там, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на отчета за провелия се в последните няколко месеца граждански диалог под надслов "Европа в нашия дом" .

БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС, за да остане само БСП/ БКП. Когато говорят за борба с корупцията -  те, премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция. Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма, заяви Борисов.

Те издигат лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа. Тези сега в Южния парк ни плашат. Хич не ни е страх от тях. Лошото е, че като сгрешим, си понасяме грешките. Но и ние не сме идеални, посочи премиерът.

Ние няма да се сравняваме с чеверме социалистите. Не ги обиждам, цитирам Иво Христов. Не този Иво Христов, който нарече българите дебили, а този Иво Христов, който ги нарече чеверме социалисти. Явно паметта на тези хора е къса, а се надявам, че не е. Трябва да си спомним как тези, които сега се заканват в Южния парк, по времето на Орешарски през глава бягаха да се спасяват в Брюксел и същите тези си приеха закон да ги брани от преследване. Те излезли нас да ни сочат с пръст, подчерта Борисов.

Много ме заболя от това, което ни се случи в миналите дни. Като ги слушам, това ме адски ме амбицира. БСП не могат да прикриват злобата си. Някой си беше позволил да ме коментира за "пълзящата диктатура", че било бисер. Иронизирах Иво Христов заради "пълзяща автокрация". Ако има автокрация как ще се съберете в Южен парк, как всички тези скандали ще са сутрин от 7.00 до 19.00 не спират? Апартаменти, къща, тераса, сауна, баня - от сутрин до вечер. Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Всички скандали излязоха по толкова явен начин - демокрацията си работи, каква автокрация. Толкова пъти не искам да ги коментирам заради стабилността и уважението между институциите, но когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура? Ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Имаме сега на колко места военни преврати. Тогава си замълчахме, заяви премиерът.

Трябва да направим така, че да не подложим отново държавата на това унижение да се върнат същите хора, макар че тяхната цел е да избягат в Брюксел, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати. Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме wi-fi във всяко едно училище. На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност, заяви премиерът.

До края на нашия мандат магистрала "Хемус" трябва да подмине Плевен и да стигне до Белокопитово - Буховци. Това не е предизборно, поясни Борисов.

По думите му опозицията ходи по улиците и мери фугите между паветата, а не признава направеното до момента. До 26 април ще пуснем булевард "Левски" във Варна. Искам всяка фуга да мине кметът и да я види, отбеляза премиерът.

Той заяви, че след управлението на БСП всичко в държавата е било развалина. Парите за "Хемус" сме ги заделили. Във вторник правим две първи копки. При Ябланица почти пробихме планината. До Плевен започваме две копки едновременно. Ударно започваме Шумен-Търговище да довършим. Наредил съм на Нанков - Мездра-Ботевград до две-три седмици максимум да стартира. И обходът на Димово също, за да се подготвим излизайки от "Хемус" да влизаме там. Магистрала "Струма" върви добре, следващият месец ще подминем Благоевград и влизаме в тунела "Железница". В рамките на следващите година и половина, две ще стигнем до Кресна - социалистическа мечта. Това е факт и ние ще го направим, уточни Борисов. 

В началото на май започваме доизграждане на оставащите 20 км до границата със Сърбия. Най-натовареният път Пловдив-Асеновград работи перфектно. Сега правят обходите. Подготвяме обходния път, защото сме обещали и на Пазарджик, да извадим трафика от града. Май месец в началото искам да го видя как го правите. И за тези отсечки, за които говорите, те вече работят. Аз не ходя на първа копка на гола ливада да ме снимат. В началото на май, последната отсечка започваме, защото сме се разбрали с Вучич и тези 20 км до границата да ги завършим и тях. В рамките на две години максимум ще ги завършим, до края на мандата, увери министър-председателят.

 

Константин Тодоров
4144 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар

2019.04.20 | 13:52

1

Мутромилиционерската част на БКП = ГЕРБ трябва да бъде свалена от власт , разследвана и осъдена ! Краденото да се конфискува в полза на държавата , а главатарите по затворите !

2019.04.20 | 13:55

2

Само президент ген. РАДЕВ е стожерът на борбата с корумпираното и крадливо управление на Борисов и ГЕРБ ! Той е надеждата за изрязване на този тумор ! ДОЛУ и по затворите с конфискация на пари и имоти на крадците ! Ножът опря до кокала !

2019.04.20 | 15:19

26

ФАТМАК -който може да прави СЛУШ - чехльо

2019.04.20 | 13:58

3

В ГЕРБ има повече комунета и от БСП. ДОЛУ Борисов и цялата му ОПр.Група !

Истината

2019.04.20 | 13:58

4

А колко пара се изкраде , покрай парковете? И това, трябва да се провери!

сикиш

2019.04.20 | 13:58

5

Борисов: Направихме хубави паркове, за да има чеверме социалистите къде да се събират след като ни бият на евро изборите.

2019.04.20 | 14:05

6

Управлението на Борисов и ГЕРБ е най - черното и позорно петно в история на България ! Закотвиха страната на последното място не само в ЕС , а и в цяла Европа по бедност , мизерия , смъртност и престъпност ! Но сме първи по продажност и корупция !

Айде,бе

2019.04.20 | 14:09

10

Като има толкоз бедност, мизерия, смъртност и престъпност, как така Женският пазар в София е пълен хора и всички пазаруват с пълни чанти? Да не говорим за ресторанти, хотели и скъпарски магазини. Айде, стига сте повтаряли клишетата на Радев, Нинова и компания! Има успели хора и други, които чакат да получат нещо наготово. Това е!

Бойко

2019.04.20 | 14:05

7

С теб сме! ГЕРБ е правилният избор!

Альоша Гърневски от Пловдив

2019.04.20 | 14:06

8

Краят ти е много близо. България не трябва повече да се управлява от човек с нисък интелект и махленско поведение. А вие Борисов , сте суджук гербаджии.

Альоша Гърневски от Пловдив

2019.04.20 | 14:07

9

Краят ти е много близо. България не трябва повече да се управлява от човек с нисък интелект и махленско поведение. А вие Борисов , сте суджук гербаджии.

...

2019.04.20 | 14:10

11

има да чакаш... гладна кокошка, просо сънува.

2019.04.20 | 14:11

12

Мутро-комуне, твоята свърши.

2019.04.20 | 14:21

15

кой паркове си направил ти бе тъпан , развалихте градинките да стройте небостъргачи .

Добави коментар

Водещи новини