ГЕРБ отчете гражданския диалог "Европа в нашия дом"

  • 20 април 2019 12:30

  • 980
  • 19
ГЕРБ отчете гражданския диалог "Европа в нашия дом"
©

Oбразованието и регионалното развитие са две от ключовите политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента. През последните два месеца колегите от МРРБ, от МОН и от Народното събрание обиколиха всички области в страната, получиха обратна връзка за работата си от гражданите и местната власт, като същевременно показаха на хората колко важна е европейската солидарност както за развитието на образованието, така и за реализирането на различни инфраструктурни проекти – които на свой ред модернизират различните населени места. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в НДК по време на отчета за провелия се в последните няколко месеца граждански диалог под надслов "Европа в нашия дом". Инициативата стартира на 11 февруари тази година във Велико Търново.

Това правителство направи максималното да се възползваме от структурните европейски фондове, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който бе модератор на събитието. Над 70% от вътрешните инвестиции идват именно от тези фондове. Инвестициите са основно в пътна инфраструктура, водоснабдяване и канализация, енергийна ефективност. С основна част тези средства работи Министерството на регионалното развитие и благоустройството - всеки един от нас иска да има хубав дом, чиста питейна вода и да се движи по хубави пътища, посочи Ненков.

През тези два месеца се срещнахме очи в очи с хората, чухме техните проблеми, каза регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Подобряват се водоснабдявянето, образованието, градският транспорт, енергийната ефективност. Милиони българи живеят и работят в преобразени градове, каза тя.

Безспорен приоритет при инфраструктурните проекти е магистрала "Хемус", която очаквме да ускори развитието на Северозападна България. Реалистично е цялата магистрала да е готова до 2024 година. Ако теглим чертата, тази година ще бъдат в изпълнение близо 119 километра нови републикански пътища в България, съобщи Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Очакваме с въвеждането на тол системата да получим средства за нови пътища и за рехабилитация на съществуващите, добави тя.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е отбеляза, че чрез реконструкция на подземните мрежи ще се подобри качеството на питейните услуги. За първи път от повече от 30 години стартира строителството на два водопитейни язовира, добави той.

В последните 3 години инвестициите в образованието са над 900 млн. лв., такъв ръст никога не е имало, подчерта председателят на образователната комисия в парламента Милена Дамянова.

Последователните политики водят до конкретни резултати. Политиката на ГЕРБ е за поставянето на учителя в основата на системата. Повишаването на учителските заплати не само повишава социалния статус, но показва, че образованието наистина е национален приоритет, каза Дамянова.

Диалозите показаха, че на тема образование може да се води смислен и положителен разговор, посочи министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Показахме и при връщането на децата в училищата, че когато има политическа воля, нещата се случват. Образованието е бъдещето на нашите деца и от него в най-голяма степен зависи нашето развитие, особено с оглед развитието на технологиите. Ние сме система, която отговаря за бъдещето. Трябва да инвестираме в учители, както и всички деца да придобият т.нар. микс от необходими компетентности, заяви образователният министър, като отбеляза, че трябва да се наблегне върху това децата да са подготвени за предизвикателствата на дигитализацията на икономиката.

Гражданските диалози на тема образование и регионално развитие обиколиха всички областни градове в страната, а в тях се включиха представители на образователния сектор, на бизнеса, на местната, изпълнителната и законодателната власт, както и хиляди граждани. Целта на инициативата бе да покаже на широката общественост как българските населени места са променили облика си вследствие на европейската солидарност, какви инвестиции прави държавата в приоритетното си направление – образованието, и да даде платформа за дискусия между граждани и представители на институции с цел получаване на обратна връзка за работата им.

 

 

Константин Тодоров
980 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2019.04.20 | 16:09

19

Където е ГЕРБ , там е смъртта, бедността , мизерията , престъпността и измамата ! Или тока , или водата , или данъците , или цените на бензина увеличават и на всичкото отгоре крадат и се хвалят , че добре управлявали ? От 1 юли тока пак нагоре ,гражданската със 100 лв увеличиха ! Тяхната мамица ненаситна ! ДОЛУ !

"Европа в нашия дом" ЛИ?

2019.04.20 | 15:19

18

Този НАГЛЕЦ МОЖЕ И ДА ВКАРА цяла Европа и дори половин „кравария“ В „АПАРТАМЕТЧЕТО“ СИ ОТ 300 КВАДРАТА С ПЕРСОНАЛНО АСАНСЬОРЧЕ И ДВА ГАРАЖА!

А КАКВО ДА ПРАВЯТ ОГРАБЕНИТЕ ОТ НЕГО БЪЛГАРИ С ПО ДВЕ ДЕЦА В 45 КВАДРАТА?

П.Иванов

2019.04.20 | 14:41

17

Тоз мизерник Цв.Цв., вместо да гние в дранголника, продължава да говори за "Европа", диалози и не знам си какво.Как не разбра,че хората не му вярват за 5 пари.Ама и тези от неговата партия,и те нямат акъл.Не разбират ли че този наглец ги компрометира, както никой друг.

2019.04.20 | 12:57

5

цвъки твоят дом е затвора , ако бяхме нормална държава отдавна щеше да си там .

2019.04.20 | 14:18

16

цвъки , ти с толкова апартамента да се чудиш къде да шивееш .

London

2019.04.20 | 14:08

15

Excuse me?!?!!? 10 години и 16 милиарда източени от партия ГЕРБ, начело с този бавноразвиващ се и тиквата, на българите не им остана нищо друго освен да духат супата....Каква Европа и кви 5 лева бе копеле....Хората в България съществуват, за сметка на подобни на снимката индивиди, които черпят от живота с пълни шепи и се качват в апартаментчето с частен асансъор,,,благодарение на НАШИТЕ ПАРИ.....

2019.04.20 | 14:07

14

Управлението на Борисов и ГЕРБ е най - черното и позорно петно в история на България ! Закотвиха страната на последното място не само в ЕС , а и в цяла Европа по бедност , мизерия , смъртност и престъпност ! Но сме първи по продажност и корупция !

2019.04.20 | 13:50

13

Мутромилиционерската част на БКП = ГЕРБ трябва да бъде свалена от власт , разследвана и осъдена ! Краденото да се конфискува в полза на държавата , а главатарите по затворите !

2019.04.20 | 13:47

12

Много съм доволна , че толкова често показват тоя провален политик и крадец по медиите ! Никой не му вярва ! Гарантиран провал за ГЕРБ ! ДОЛУ Борисов и шайката му !

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.04.20 | 12:48

3

А на БСП/БКП домът е змиярникът на Москва, където цари мракобесие, нулева свобода на словото и политически убийства!

2019.04.20 | 13:33

11

ГЕРБ са съставени от децата на най-ниската прослойка на БКП - шофьори, пожарникари и всякаква измет с мания за величие която БКП са виждали че са прекалено алчни и са ритали да са долу. Ама такива тролове като теб ги избраха и сега те са по страшни от комунетата точно заради алчността и комплексите си. Затова всичко е толкова демонстративно и се управлява чрез Диктатурата на БКП от следвоенна България само че с оттенък тип мутренски стил!!!!

2019.04.20 | 13:17

9

Какъв е домът на ГЕРБ/БКП ?

няма как да си соросоид долен

2019.04.20 | 13:07

6

и да не, си гаден ПЛАТЕН МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛ от ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА.

Европа

2019.04.20 | 13:30

10

Може и да се събере в имотите на цървула,ама нашите са малки и сме си ги плащали,тъй че едва ли ще има толкова място.

Добави коментар

Водещи новини