Вижте какви са тънкостите на чевермето

  • 06 май 2020 08:28

  • 1175
  • 2
Вижте какви са тънкостите на чевермето
© Булфото (архив)

Да приготвиш класическо чеверме никак не е лесна работа, защото има редица тънкости.

Пред Нова телевизия някои от тях разкри майсторът на печеното агнешко Стефан Караджов от пазарджишкото село Симеоновец.

Там има обичай агнетата за Гегьовден да се пекат край манастир, високо в планината. 

Гергьовден е!

Заради пандемията обаче, днес местните хора ще празнуват по домовете си.

Стефан Караджов вече върти чевермето в дома си. А металният шиш, на който е поставено агнето се върти, задвижван от електромотор.

Едно агне се пече около 3 часа и половина.

20 минути след като агнето се постави на чевермето се третира с подправки.

Десислава Станева
1175 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.06 | 09:45

2
Много поздрави на Стефан Караджов от мене, но когато опече агне на чеверме за три часа и половина, да ми се обади. Бай Пешо от Лъки.
wtf!?!?!??!

2020.05.06 | 08:49

1
това ли е ценността на нацията - да се освини възможно най-често..., а защо не да прочетете някоя книга?!??!

Добави коментар

Водещи новини