Царево ще рефинансира стар заем, а остатъка ще вложи в обекти от здравната и образователната инфраструктура

  • 01 април 2024 15:00

  • 292
  • 2
Царево ще рефинансира стар заем, а остатъка ще вложи в обекти от здравната и образователната инфраструктура
© Wikipedia

Средствата от общинския бюджет на Царево, които са били използвани за неотложни дейности след сериозните наводнения от септември миналата година, все още не са възстановени от държавата, съобщават от крайморската община.

Оттам добавят, че с цел облекчаване на общинската хазна се предвижда рефинансиране на кредит, като усвоеният остатък ще бъде използван за финансирането на обекти от здравната и образователна инфраструктура. 

Община Царево и към момента има банков кредит, който всъщност ще погасим, а с остатъка ще гарантираме няколко стратегически обекта за всички населени места. Предлагаме да довършим Медицинския център, да инвестираме в детската градина и училището в Ахтопол и детската градина в Царево, посочиха от общината. От там увериха, че моментът е подходящ, тъй като условията по настоящия кредит няма да бъдат променени, а вноската ще остане същата.

Пострадалите при наводнението в Царево получиха парите от дарителската кампания

"През годината ще участваме в много проекти с европейско финансиране, за които имаме разходи, ще осигурим командировани полицаи, всеки момент започваме изграждане на водопровод в село Варвара, подготвяме процедура за спортната зала в Царево, също и процедури за саниране на mротивопожарната служба и за нова инсталация за енергийна ефективност и ремонт в детската градина. С рефинансирането на кредита балансираме общинския бюджет и ще постигнем много добри резултати. Процедурата се провежда изцяло публично, с обява, покана за оферти, след което ще има заседание на Общинския съвет", заяви кметът на Община Царево Марин Димов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:05

2
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­­и­­­ ­­м­­о­­­м­­­и­­ч­­е­т­а­­ ­в­­и­ ­­­о­­­ч­а­­к­­в­а­­­т ­-­­­ X­1­­­8­­­.­­­F­­­U­­­N

2024.04.01 | 21:25

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини