Община Стралджа подготвя възражение до МРРБ заради санирането

  • 27 януари 2024 14:18

  • 889
  • 1
Община Стралджа подготвя възражение до МРРБ заради санирането
© Булфото

Община Стралджа подготвя възражение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) заради санирането, съобщи пред БТА кметът Атанас Киров. По думите му има несъответствия и несправедливо занижено оценяване.

Два жилищни блока в Стралджа са одобрени и ще получат общо 1,1 млн. лева за саниране. Третият кандидатствал блок обаче трябва да е с по-висока оценка според критериите на министерството, а се оказва в резервния списък, каза кметът.

„Спускат се някакви критерии за методология на кандидатстване и избиране, а в един момент не се спазват. Този блок е най-голям и имаше максималният брой точки по отношение на стопроцентово съгласие на етажната собственост“, коментира Киров.

Достатъчно ефективно ли е санирането?

По думите му Общината ще търси отговори от регионалното министерство, тъй като във въпросния жилищен блок е също Центърът за социална рехабилитация и интеграция и други помещения общинска собственост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.27 | 16:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини