Транспортният министър Георги Гвоздейков очаква до януари да бъдат избрани изпълнителите по обществените поръчки за покупка на влакове

  • 30 ноември 2023 20:07

  • 763
  • 4
Транспортният министър Георги Гвоздейков очаква до януари да бъдат избрани изпълнителите по обществените поръчки за покупка на влакове
© Булфото (архив)

Транспортният министър Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника очаква до края на годината да бъдат избрани изпълнители по всички обществени поръчки за покупка на влакове, предаде БНР.

Пред депутатите в парламентарната комисия по транспорт министърът заяви, че няма никакви притеснения във връзка с тези процедури и няма риск страната ни да загуби европейски средства.

"Част от обществените поръчки вече са приключили. Към момента документацията се проверява и се прави оценка на подадените оферти", каза още той.

"Поръчката за двуетажните влакове беше обжалвана", припомни Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, но Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли искането за спиране на процедурата.

"Към момента чакаме да бъде възобновена тази процедура, като съответно срокът ѝ може би ще бъде удължен до 15 декември за подаване на оферти. И чакаме решение на КЗК по последната процедура - за доставката 35-те едноетажни мотрисни влака", добави той.

Министърът на транспорта: Проблемът с БДЖ няма да се реши утре

Министърът каза още пред депутатите в парламентарната Комисия по транспорт, че всички процедури вървят в срок и се очаква да приключат до края на годината.

Гвоздейков увери, че няма да бъдат загубени средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ)

"Нямаме никакви притеснения. Да се надяваме, че до края на годината по всички процедури ще бъдат разгледани офертите, ще бъдат оценени и ще бъдат избрани изпълнителни. И съответно ще изчакаме след това процедурно срок за обжалване, който дава законът, така че притеснение нямаме. Мисля, че сме абсолютно в график и няма притеснения да бъдат изгубени средства по ПВУ по тези процедури", каза транспортният министър.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
763 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.01 | 05:55

3
ако оправят и релсите да не друсат като магисрала на тиквата, евала.

2023.12.01 | 05:55

4
само в тиквения клозет влаковете друсат, оникална ралта...

2023.11.30 | 20:29

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
бг

2023.11.30 | 20:19

1
дано тези миришат на к е неф дай боже

Добави коментар

Водещи новини