Никола Стоянов обяви къде ще можем да пазаруваме най-евтино

  • 07 април 2023 17:43

  • 1864
  • 7
Никола Стоянов обяви къде ще можем да пазаруваме най-евтино
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

В интервю за “Денят на живо” министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет обясни как хората ще могат да познаят хранителните стоки с най-ниска надценка в търговските вериги. Той показа и как ще изглежда етикетът, с който ще бъдат обозначени тези продукти. 

“Няма да са на отделен щанд, ще имат специален етикет. Търговците ще бъдат задължени да поддържат наличности”, добави той. 

Кадър: Nova News

Законът за таван на надценките включва 17 групи храни, сред които кашкавал, масло, бял хляб и др. “Наясно сме, че слагане на таван на надценките е административна намеса в пазара. Имаме две цели: от всяка продуктова група да има един кашкавал, едно сирене, едно масло, които да са на наистина поносими цени с надценка до 10%”, посочи Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет

Той поясни, че в малките бакалии такива евтини стоки няма да има, тъй като ценообразуването се случва по друг начин. Стоянов подчерта, че глобите за неспазване на закона ще са сериозни. Ако търговците не приложат закона на практика, те ще бъдат глобени с 2% от оборота им за предходната година. Санкциите за неподдържане на наличност на тези продукти пък варират между 5 000 и 50 000 лв. 

Бюджетът на служебния кабинет влиза в парламента на 3 май

Стоянов потвърди новината, че служебното правителство ще внесе бюджет в началото на май. Той уточни, че въвеждането на Данък "Свръхпечалба" не е задължително. "Служебното правителство и към момента спазва стриктна финансова дисциплина. Ограничават се разходи в администрацията. Замразени са заплати в бордове. Всичко се държи под контрол. Застъпваме над събираемоста. Още повече се ангажират всички органи със сивия сектор в България така, че да се направи всичко възможно, за да се увеличат приходите в хазната. 20% е увеличението на събираемоста и то при много висок ръст на износа, което води до по-малко ДДС за страната, но е хубаво, че българските компании печелят пазари. Това ще позволи на правителството да увеличи пенсиите с 12%, както и учителските заплати", обясни министърът на икономиката. 

"Служебното правителство ще предложи бюджет с дефицит 3% с различни варианти как това да се случи, най-вече в приходната част. Какво ще решат депутатите, е съвсем друг въпрос. Данък “Свръхпечалба” ще е един, но не и първият вариант, за да се достигне планираният бюджетен дефицит. Докато я има тази политическа нестабилност, ще има опасност и за бюджета", посочи още Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1864 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.04.07 | 20:51

7
Страхотно! сега сме още по-близо до ядрена война от всякога. Поздравления на НАТО за елиминирането на мира и сигурността за Запада.

2023.04.07 | 20:49

6
Страхотна работа Финландия. Вие не само се отказахте от своя суверенитет, но и разрушихте мирното съжителство със съседа, продължило десетилетия

2023.04.07 | 20:33

5
най евтино може да пазарувате в Турция.......
ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ !

2023.04.07 | 18:36

4
КАК НЕ ТЕ Е СРАМ! НА МАЙНАТА СИ Е МАГАЗИНА ТИ КЪДЕТО БИХ МОГЪЛ ДА ПАЗАРУВАМ ПО ЕВТИНО С 20 СТ.
????

2023.04.07 | 18:35

3
"Другарю" Стоянов,а КОГА ще ВЪРНЕМ бензиностанции "Петрол" на ДЪРЖАВАТА ????
ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

2023.04.07 | 18:34

2
ЗАСРАМЕТЕ СЕ! ТОВА КОЕТО НИ КАЗВАТЕ СА ГЛУПОСТИ! Инфлацията в момента е над 30 %. Стига сте ни приспивали, заради празния държавен бюджет, с подобни ваши лъжи.
????!!!

2023.04.07 | 18:33

1
А,КОЙ,КАК и КОГА ще ПРОВЕРЯВА КАЧЕСТВОТО на тези стоки ????!!!

Добави коментар

Водещи новини