Везиева: Тримата членове на борда на директорите на ДКК ще бъдат уволнени

  • 06 декември 2021 08:28

  • 2514
  • 7
© Кадър БНТ

След извършената проверка се оказа, че изнесеното от медиите не отговаря на реалността. Назначаването на Ваня Караганева е било законно. Няма административен проблем, а има проблем с това, че някой не иска да бъде прекратен старият модел на управление. Това заяви икономическият министър Даниела ВезиеваДаниела ВезиеваДаниела Тодорова Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Тя каза, че е разговаряла с директори на ДКК при назначаването си за министър и е решила да запази постовете им.

„Не приемам това като атака към изпълнителния директор, а като повод да се върнем към стария модел. Ние говорим за промяната, но дали наистина сме готови за нея“, категорична беше Везиева.

По думите ѝ винаги при желание за реформа има съпротива в администрацията: „Ако не обясниш на тези хора, реформа не се случва“. Тя съобщи, че ще бъдат уволнени трима от членовете на борда на директорите. Според нея не е възможно те да не са знаели за сделките, направени от Караганева.

Везиева за скандала в ДКК: Екипът няма желание да работи прозрачно

Икономическият министър обясни, че банката, която обслужва ДКК, е сменена, защото вече не може да изпълнява задълженията си. Тя потвърди, че има нов борд на ВМЗ-Сопот. По думите ѝ няма втори договор за адвокатски услуги.

„Ремонти на язовири продължават там, където има открити площадки“, каза Везиева.

Според нея не трябва да се загуби механизма държавата чрез предприятие като ДКК да регулира сектора заради лошо управление: „Търговските дружества имат своето място, но е важно какъв модел ще наложим“.

„Последните месеци показват, че сме във възходяща икономическа линия“, завърши Везиева.

Теодора Александрова
2514 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.12.07 | 11:40

7
Промяната не е смяна на ваши с наши.Отврат.
Петолъчка

2021.12.06 | 10:30

3
Добре бе госпожа сменете ги всички с ваши хора и не ни занимавайте! То и без това нищо не работи в държавата. Много е важно в момента да се правят уволнения. Всичко се тресе в държавата но продължавайте да се занимавате с глупости! Икономиката, здравната криза и инфлацията не са важни...

2021.12.06 | 11:10

6
Ти да не искаш да ги сменят с други хора не тиквения бе,или да се занимават с "умни"работи като кражене с джипката по пътищата.
Тази

2021.12.06 | 10:35

5
Нещо не е долре тази с горните етажи на тялото. То, с просто око е видна икономическа рецесия, всичко е спряло и безработицата расте, а тя лъже че сме във възходяща икономическа линия. Айде бе, къде видя възход, на цените ли, а на покупателната способност каква е линията? Може бли и тя е възходяща!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.06 | 09:04

1
МАЧКАЙ ГЕЙБЕРСКО-ДЕПЕСАРСКИТЕ КУPBИ!
Ей

2021.12.06 | 10:32

4
Съвсем скоро същата тази ще стори с теб това, което си пожелал на другито. Да видим каква песен ще запееш тогава .. на гладно!
Просто човек

2021.12.06 | 09:11

2
Браво!

Добави коментар

Водещи новини