Нинова: ДКК няма да бъде закрита

  • 16 февруари 2022 17:24

  • 445
  • 1
Нинова: ДКК няма да бъде закрита
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Обещах, че ще се направят пълни проверки в Държавната консолидационна компания (ДКК), предварителният доклад на Сметната палата е готов, данните са интересни за това, което заварихме, и скоро в Народното събрание ще ги изложа публично. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на блиц контрола в рамките на заседанието на парламентарната икономическа комисия.

Министър Нинова уточни, че по предварителните доклади на Палатата в срок от 14 дни трябва да се представят бележки или мнения от страна на Съвета на директорите на ДКК. След изтичането на този срок докладът се връчва като окончателен, каза Нинова и изтъкна, че тогава той ще бъде представен в ресорната комисия.

Корнелия Нинова смени ръководството на ДКК

Тя повтори, че ДКК няма да бъде закрита, а плановете са за оздравяване на държавните предприятия.

Министър Нинова посочи три основни задачи по отношение на ДКК – спиране на течовете и кражбите от държавните предприятия от "обрастването им на входа и на изхода с посредници", намирането за тях на достатъчно възможности за бизнес чрез външнотърговските ни представители и грижа за работещите там. Ако свършим тези три неща, мисля, че всички ще сме доволни от състоянието на ДКК, допълни министърът.

До 15 март се очаква да бъде готов обобщен доклад на междуведомствена работна група към Министерството на икономиката и индустрията по проблемите на язовирите, каза министър Нинова в отговор на друг депутатски въпрос. В доклада ще бъдат описани необходимите спешни нормативни и административни предложения, както и такива по отношение на собствеността на тези съоръжения. За списъка с язовирите, които се нуждаят от спешен ремонт, министърът каза, че той постоянно се актуализира.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kornela

2022.02.16 | 21:54

1
Както ликвидирах БСП , така ще видя сметката и на България !

Добави коментар

Водещи новини