Асен Василев: Няма начин да намалим данъците и да балансираме бюджета

  • 17 юли 2021 10:06

  • 2038
  • 5
Асен Василев: Няма начин да намалим данъците и да балансираме бюджета
© Булфото

„Лично аз не виждам как можем едновременно да намалим данъците, да увеличим разходите и да балансираме бюджета. Не съм написал 200 страници труд, но не мисля, че такава задача е по силите ми”. Това заяви Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на за „Събуди се” по Нова телевизия.

Той посочи, че от партията „Има такъв народ” са го потърсили преди около 10 дни. „Започнахме да говорим каква е икономическата политика, която е добре да се провежда. Можех да избера длъжност между министър на околната среда или вицепремиер по еврофондовете”, каза той.

„За да може да се проведе икономическата политика през следващите 12 до 24 месеца, аз имам определени виждания и те са, че трябва да се води балансирана политика и основен фокус в нея да бъде спирането на всички течове в държавата. След което може да се премине към балансиране на бюджета”, допълни Василев.

„Основите ни различия са, че според мен трябва да се води балансирана политика - тази година да останем с текущия дефицит, който е предвиден, а при една евентуална актуализация допълнителните милиард и половина да бъдат заложени, така че да посрещнем COVID кризата, да се направи актуализация на пенсиите, да се заложат пари за бизнеса в случайна затваряне и да се заложат пари за здравеопазнавето”, посочи още той.

Асен Василев: От ИТН ми се обадиха преди 10 дни, оказа се, че имаме принципни различия

Василев беше категоричен, че с „Има такъв народ” имат принципни различия за това каква трябва да е икономическата политика на страната.

„Ако има разбиране, че икономическата политика, която ние предлагаме и начинът, по който ние предлагаме да се провежда и има съгласие, че това е правилно, бихме обсъдили конструктивен вариант, с който и да е да се случват тези неща в България, защото те са важни”, каза още той.

Теодора Александрова
2038 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.17 | 10:20

1
Асан банго васил, махай се да е.ба твойта болшевишка мама нагла гнусна русофилистична! Бегай за Пияна Просия, кремълска подл.ого!
FARAON

2021.07.17 | 10:30

2
МАЗНЬО НЯМА ДА ВДИГНЕ ДАНЪЦИТЕ НА ПОДСТАВЕНИТЕ ФИРМИ, КОИТО ПРЕХВЪРЛЯТ СРЕДСТВА ЗА БОЯРИШНИК И НА МАРИЦИТЕ, КАНАДЦИТЕ, МДК... НО ЩЯЛ ДА СПРЕ КРАЖБИТЕ :)
FARAON

2021.07.17 | 10:31

3
ПОСМАЛИ, МММ...МАЗНЬО! :)
FARAON

2021.07.17 | 10:33

4
НЕМАШ НИЩО ОБЩО С АСЕН ВАСИЛЕВ ВЕЛИЧКОВ :)
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.17 | 12:04

5
Борисов предупреждаваше, че тези на Радев и червените дойдат ли на власт ще вдигнат данъците и хоп , пак излезе прав! Както ще излезе прав, като казваше, че същото правителство на Радев дойде ли на власт, няма да бъде заловен нито един руски шпионин! Те сега напрактика хората на Радев сами ще дават информация на руските шпиони :)

Добави коментар

Водещи новини