На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации за данъците върху доходите

  • 17 септември 2021 16:27

  • 1079
  • 0
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации за данъците върху доходите
© Novini.bg

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Това съобщиха от Националната агенция за приходите.

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и във формуляра за облагане с корпоративни данъци - на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април-30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код /ПИК/ на НАП или с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция - https://nra.bg/wps/portal/nra/nachalo, или на телефона на НАП - 0700 18 700, на цената на един разговор или съобразно тарифата на мобилния оператор.

До 2 август се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на 2021 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини