В Габрово одобриха 31 работни места по програмата за заетост

20 април 2021 14:16

В Габрово одобриха 31 работни места по програмата за заетост
© Novini.bg
110 0

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие е одобрила на неприсъствено заседание 31 работни места по регионалната програмата за заетост за 2021 година. Тя включва осигуряване на временна заетост на лица от уязвими групи. Това съобщи днес Цветомира Иванова от областната администрация.

Общият бюджет на регионалната програма е 96 535 лева. Наетите лица ще работят по почистване на улици, пешеходни зони, пътища, събрание на отпадъци, косене на тревни площи, поддръжка на гробищни паркове, хигиена в обществени сгради, комунално-битово обслужване и хигиенизиране. Заетостта на безработните включва и благоустрояване на градинки, паркове, стадиони, междублокови пространства, спортни площадки, дворни пространства в училища и детски градини.

214 000 безработни са регистрирани в бюрата по труда

За община Габрово са определени 14 работни места за общи работници на непълен работен ден в 14 кметства. Община Дряново ще разполага със 7 сезонни работници на непълен работен ден в града и в три села, община Трявна ще ангажира трима работници по поддръжката на пълен работен ден в три населени места, а в Севлиево ще има 6 работници по поддръжката на пълен и непълен работен ден в 5 населени места.

Програмата обхваща 6-месечен период - от 1 юни до 30 ноември.

Novini.bg
110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини