Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 0:0

Над 50 нови работни места в социални услуги и заетост разкри Община Велико Търново

03 декември 2020 17:44

Над 50 нови работни места в социални услуги и заетост разкри Община Велико Търново
© pixabay
279 1

Петдесет и осем нови работни места в социални услуги и заетост разкри Община Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Общината.

Кандидатите вече са одобрени и назначени, а основният фокус е поставен върху подкрепата на възрастни и уязвими хора, деца и семейства. 19 великотърновци започват работа в новия Комплекс от социални услуги за деца, който включва "Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства" и "Преходно жилище за деца от 15 до 18 години".

Вицепремиерът Николова посети фабрика за дограма и преградни стени във Велико Търново

Новата социална услуга е създадена по проект "Разкриване на комплекс от социални услуги за деца", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", с подкрепата на Европейския социален фонд. Двадесет души ще работят на длъжност "общ работник" по Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица. Те ще помагат за отстраняване на аварии и за поддръжката на обществени пространства в две от кметствата в общината.

По Проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", финансиран също по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, общината е наела двама служители за обслужване на нуждаещите се лица на територията на община Велико Търново. Така вече над 55 социални асистенти и домашни санитари ще помагат на хора в невъзможност за самообслужване, на хора от рисковите групи за Covid-19 и на поставени в домашна изолация да получават всички необходими хранителни продукти, битови стоки, лекарства и др. Сключени са и трудови договори с още 16 лични асистенти. Личните асистенти в Общината вече са 223-ма, а хората, които ползват тази услуга - 225.

ю

В Общинска администрация е назначен и младежки медиатор по Национална програма "Активиране на неактивни лица". Основна негова задача е да достигне до трайно безработните младежи на възраст 15-29 години, които дори и не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда" и да ги мотивира да работят.

Мая Йорданова
279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чекмеджето на мутрата

2020.12.04 | 06:03

1
Хайде всичкото гейбераст на държавни и общински служби, които банкянската свинчуга плаща със заеми. Другарят Тодор Живков така направи България просперираща за цели 5 години, от 1983 до 1988-а. Ама 1989 нещо се спихна.

Добави коментар

Водещи новини