Над 2500 свободни работни места са представени на трудовите борси през април и май

  • 28 май 2021 15:30

  • 205
  • 0
Над 2500 свободни работни места са представени на трудовите борси през април и май
© Булфото (архив)

Общо 2540 свободни работни места представиха 140 работодатели на 14 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта в края на април и май, след падане на противоепидемичните ограничения за провеждане на групови мероприятия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Участвали са 1594 търсещи работа , проявили интерес към директните срещи с бизнеса. Агенцията по заетостта е направила трудовите борси в Айтос, Дългопол, Панагюрище, Долни чифлик, Генерал Тошево, Бургас, Карнобат, Каварна, Силистра, Поморие, Добрич, Велинград, Шумен и Вълчи дол.

Две специализирани младежки трудови борси през април и май са били организирани в Силистра и Шумен. В срещите са се включиха 22 работодатели, които са обявили 78 свободни работни места. Набират се работници в сферата на производството и услугите - машинен оператор, производител на млечни продукти, обслужващ работник за промишлено производство, сервитьор, готвач и др. 105 търсещи работа са присъствали, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

Седем са били общите трудови борси, проведени през април и май от бюрата по труда в Провадия, Айтос, Панагюрище, Генерал Тошево, Карнобат, Вълчи дол и Велинград. Общо 48 работодатели са обявили 748 свободни работни места.

Предложенията на бизнеса са за оператор на машини за обувки, работник в консервната промишленост, шофьор на тежкотоварни автомобили, машинен оператор, производител на млечни продукти, обслужващ работник в промишлено производство, чистач/хигиенист, заготвител на билки, шивач, перач, работник в сферата на селското стопанство, и др. 583 търсещи работа са се включили в преките срещи с работодателите.

Равнището на безработицата в Добричка област се доближава до нивото отпреди ковид

В сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството са били организирани 5 специализирани трудови борси в Долни чифлик, Бургас, Каварна, Поморие и Добрич. Общо 70 представители на бранша са обявили 1 714 свободни работни места. Търсят се както традиционно работници и служители в сферата на услугите в туризма като пиколо, спасител, аниматор, администратор в хотел, барман, камeриерка, готвач, сервитьор, помощник-готвач, работник в кухня, мияч, продавач-консултант, така и шофьор на тежкотоварни автомобили, работник в сферата на селското стопанство, работник в строителство и др. Трудовите борси са били посетени от 906 търсещи работа.

Агенцията по заетостта предвижда 7 трудови борси през юни. Подробен график има на сайта на институцията.

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини