Въведени са мерки за енергийна ефективност в шест многофамилни жилищни сгради в Силистра

  • 15 март 2021 16:58

  • 202
  • 1
Въведени са мерки за енергийна ефективност в шест многофамилни жилищни сгради в Силистра
© wikipedia

Въведени са мерки за енергийна ефективност и са изготвени технически паспорти на шест многофамилни жилищни сгради в Силистра, съобщават от общината.

Това става по проект "Енергийна ефективност за чист въздух в гр. Силистра", отчетен днес.

Три проекта за саниране на сгради тръгват в Разлог

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 12.10.2018 година. Стойността на проекта е 1 609 217 лева. Проектът се реализира в рамките на 30 месеца.

Основната цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност в жилищния сектор в гр. Силистра и да се достигне най-малко клас на енергопотребеление "С" в многофамилните сгради. Сред специфичните цели са постигане на пряк екологичен ефект чрез намаляване на потреблението на първична енергия, а от там и намаляване на емисиите на въглероден диоксид в атмосферата; подобряване на условията на живот на населението чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради и осигуряване на достъпна архитектурна среда.

Въведените мерки за енергийна ефективност, гарантират постигнати проценти за енергийни спестявания съгласно предварително енергийно обследване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Samanthaa21

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­ж­­т­­­е­ ­­м­­о­­­я­­­т­­­а­­­ ­­­т­­и­й­н­ ­­­п­у­т­­к­а­­ ­­-­ ­W­W­­­W­­­.­­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини