Петкова за препоръките на ЕК: Изпълнихме ги за ВЕИ и енергийна ефективност

  • 19 декември 2019 13:51

  • 500
  • 0
Петкова за препоръките на ЕК: Изпълнихме ги за ВЕИ и енергийна ефективност
© Булфото

България е изпълнила всички препоръки на ЕК по отношение дела на ВЕИ в икономиката, енергийната ефективност. Това съобщи енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в парламента.

„Така сме моделирали нашия план, за да отговорим на препоръките на ЕК по отношение на ВЕИ“, отбеляза министърът в изложението си пред експертите и депутатите от ресорната парламентарна комисия.

Теменужка Петкова: „Турски поток“ не е под заплаха

По отношение на другите поставени цели в областта на природния газ, свързани със създаването на конкуренция, интегрирането на българския пазар с европейския и свързаност със съседните страни, Петкова съобщи, че също работим в унисон на поставените препоръки на Брюксел.

По отношение на доставките на свежо ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“ можем да кажем, че и тази препоръка е напълно изпълнена. Към настоящия момент е одобрен от Агенцията по доставките към ЕС договор за доставка на свежо гориво.

До края 2021 г. Брюксел да направи и приеме промени в директивите за енергийната ефективност, съобщи още министърът.

„България е една от малкото страни, които е преизпълнила поставените цели по отношение на ВЕИ“, добави Петкова.

В рамките на днешното заседание на комисията в парламента обект на разглеждане е и темата за строителството на АЕЦ “Белене“.

Последвайте канала на

Novini.bg
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини