Росен Желязков: За изграждането на инфраструктурата в Западните Балкани ще се търсят професионално обучени кадри

  • 04 октомври 2019 14:14

  • 316
  • 1
Росен Желязков: За изграждането на инфраструктурата в Западните Балкани ще се търсят професионално обучени кадри
© МТИТС

За изграждането на инфраструктурата в района на Западните Балкани ще се търсят добре подготвени и професионално обучени кадри, за които има голям дефицит.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети пред студенти, докторанти и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, съобщиха от пресцентъра на МТИТС. Той откри нова лаборатория към катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ за изпитвания, свързани с проектирането, строителството и поддържането на транспортна инфраструктура.

„С откриването на тази лаборатория, целта е не само приложната дейност на студентите и докторантите, а и засилване на интереса към професията. През следващите десетилетия инфраструктурата ще бъде приоритет. Той е прокламиран и от основните политически цели на Европейската комисия – свързаност, декарбонизация и дигитализация. Строителството на пътна и железопътна инфраструктура, която ще осигурява свързаността, ще бъде голямото предизвикателство и голямото предимство през следващите години“, каза министър Желязков. Той се обърна към студентите и докторантите с призива да използват всички възможности, които университетът дава, защото подготвените кадри ще бъдат търсени от индустрията и това е видно от намеренията и плановете, които държавата има през следващите десетилетия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2019.10.04 | 15:23

1

Нещо подобно като "кадъра","другарят-господин" Бойко М.Борисов ли,г-н Желязков?!

Добави коментар

Водещи новини