Транспортният министър се извини на хората, потърпевши от влаковите закъснения

  • 11 ноември 2019 08:08

  • 735
  • 3
Транспортният министър се извини на хората, потърпевши от влаковите закъснения
© Министерство на транспорта

Влаковете между София и Своге редовно закъсняват. Това разкри пред БТВ потърпевша жена. Тя сигнализира, че почти всяка вечер локомотивите закъсняват повече от час. По думите ѝ влаковите закъснения са редовни през последните три месеца.

"Влаковете закъсняват, а хората се изнервят. Извинявам се на потърпевшите от закъсняващите влакове. Тези закъснения ще продължат до средата на следващата година", заяви в сутрешния блок на БТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков.

"Лошата организация ме притеснява. Недостигът на влакове трябваше да се замести с наеми на локомотиви, за да има достатъчно бройки. Това го казах още в началото на година, но никой не направи нищо. Това е съпротива срещу промяната на процесите. Слеващата година обаче, трябва да се усети промяната. За 2020 г. година са предвидени 140 милиона лева за нов подвижен състав. Първо ще се случи реформата, а после и финансирането", коментира още той.

"Първоначалното плащане за концесията на Летище “София” е 550 млн. лв", разкри още транспортният министър.

"Проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на обща стойност 350 милиона лв. Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари. Ние не правим пристанище, а отваряме вратата към морето. Ще направим така, че врата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които в момента не могат да влизат. Целта на проекта е да има удълбочаване до 13 метра, а по този начин транспортът ще поевтинее и ще направи нашето пристанище по-атрактивно. В момента търговската конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите", категоричен бе Желязков.

"Изборите приключиха, а Фандъкова продължава да е успешният кмет на София", завърши Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по темата за изборните резултати. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тойота бензиностанцията

2019.11.11 | 10:19

3

Абе разбирате ли от политика това е чисто престъпление

Силвестър от мола

2019.11.11 | 10:16

2

само коли да имаме

ХБ Кита

2019.11.11 | 09:25

1

Този индивид го возят в лимузина, дреме му за хората които чакат на студа. Тиквата му е наредил да си извини и да замаже положението.

Добави коментар

Водещи новини