Прекратиха концесията на мина Оброчище

  • 19 февруари 2019 15:39

  • 891
  • 1
Прекратиха концесията на мина Оброчище
© Pixabay

МЕ е прекратило действието на договора за предоставяне на концесия за мина Оброчище през месец февруари тази година.

Последната проверка от Министерството на енергетиката на мина „Оброчище” е извършена на 15.05.2018 г.

След констанирано неизпълнение на концесионния договор, е отправна покана за доброволно изпълнение в 30-дневен срок. В определения с поканата за доброволно изпълнение срок не са изпълнени паричните задължения в размер на 130 хил. лв.

Във връзка с неизпълнение на основно договорно задължение,а именно - за заплащане на концесионно възнаграждение, на 07.02.2019 г. МЕ е спряло действието на договор от 01.06.1999 г. за предоставяне на концесия с предмет „Особено право на ползване на подземни природни богатства – манганови руди чрез добив от находище „Оброчище – Северозападен участък“. Спирането на правата по концесионния договор не отменя задължението на концесионера да поддържа за своя сметка рудника в предексплоатационно състояние с необходимия водоотлив и вентилация.

По информация от служители на „Евроманган“ АД, не са изплатени заплатите от м. юли 2018 г., а дължимите суми за електроенергията се заплащат със закъснение. В края на месец януари е проведена среща между представители на Министерството на енергетиката и Национален синдикат „Защита“. Министерството на енергетиката има уверение от страна на „Евроманган”, че ще започне изплащането на дължимите суми.


 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.19 | 16:41

1

Нещо останали за закриване още?

Добави коментар

Водещи новини