Манолова ще сигнализира Министерството на енергетиката за концесията на мина "Оброчище"

  • 19 февруари 2019 13:19

  • 262
  • 3
Манолова ще сигнализира Министерството на енергетиката за концесията на мина "Оброчище"
© Булфото (архив)

Националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще сигнализира Министерството на енергетиката да започне проверка за изпълнението на концесионния договор за мангановата мина "Оброчище".

Следя ситуацията в рудника от няколко години и положението става все по-лошо. Мината реално не работи, част от работниците са съкратени, а другите от седем месеца не са получавали заплати, заяви омбусманът след среща с миньорите в Добрич, цитирана от БТА. По думите й толерансът, който е даден на концесионера - "Евроманган" ЕАД, не е сработил и Министерството на енергетиката трябва да вземе решение за концесията.

"Оброчище" е една от четирите най-големи манганови мини в света и сигурно ще се намери нов концесионер, който да разработва природното богатство и да изпълнява социалните ангажименти към работниците, каза Манолова. Омбудсманът допълни, че ще настоява и за предприемане на процедура по обявяване в несъстоятелност на концесионера.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
262 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Помня

2019.02.19 | 16:34

3

Докога ще си прави пиар на наш гръб .

опорна то4ка

2019.02.19 | 13:33

2

А кога ще сигнализира на Бареков да го метне че :"управляващите се канят да фалшифицират изборите " ? Кога? Има да му връща за Костинброд !

мая манолова

2019.02.19 | 13:25

1

само вдигам шум...нас така са ни учили от кремъл...

Добави коментар

Водещи новини