Симеон Дянков: Докато сме на власт няма да се вдигат данъците

  • 25 август 2011 08:35

  • 3694
  • 11
Симеон Дянков: Докато сме на власт няма да се вдигат данъците
© Булфото

Финансово американците са доста по-зле от нас, видях го с очите си, прекарах седмица във Вашингтон, каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, вицепремиер и министър на финансите в сутрешния блок на БНТ.

Той прогнозира, че няма да се разпадне Еврозоната, еврото ще става все по-силна валута. Европа ще се засилва още повече с влизането на нови държави в Европейския съюз.

Имах работни, неформални срещи във Вашингтон, каквито имам винаги, когато пътувам, за да разбера какво мисли Америка, как смята да излезе от финансовата криза, добави финансовият министър.

„Основната тема е, че и в Европа, и в САЩ политиците се фокусират върху краткосрочния проблем, а не върху дългосрочния“.

Пазарите вече не вярват на политиците – нито в Америка, нито в Европа, категоричен е Дянков.

„Ако световната икономика спре да работи, в България също ще спре, защото ние сме част от световната икономика“.

Тази година бюджетната процедура сме я забавили с около месец, за да не е точно преди изборите, тъй като депутатите пътуват из страната и в този период не е добре да говорим на сериозни теми, така че към края на октомври ще имаме готовност с бюджета, който ще е единен и съгласуван с всички министерства, уточни вицепремиерът.

Финансовите министри никога не са доволни, но това е и нашата работа да ставаме все по-добри, каза още Дянков.

„Всички, които получават пари от Държавния бюджет го получават месец за месец, но сега очаквам предизборно доста институции да изпищят, че са им свършили парите, а това няма как да стане, тъй като ние имаме да им даваме още 1/3 бюджетни пари до края на годината.“

Важно е да бъде избран в най-кратък срок директор на НОИ, тъй като оттам минават 1/3 от парите на държавата и това е една от най-важните финансови институции в страната, добави министър Дянков.

Той е категоричен, че през септември и октомври няма да участва в теми, свързани с проектобюджета, тъй като всичко в този период ще бъде предизборно и дори има намерение „да си вземе отпуск“ в този период.

Той каза още, че финансовият министър винаги е конфликтна работа и неговият първи отговор винаги трябва да бъде „не“, вторият „може би“ и евентуално третият да е съгласие.

Финансовият министър беше категоричен, че данъците в страната няма да се вдигнат, докато ГЕРБ е на власт, няма и такива намеци дори, благодарение на добрата финансова политика на правителството.

Последвайте канала на

3694 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ЕХА

2011.08.30 | 23:08

11
Дрън-дрън.

2011.08.28 | 13:28

9
...Финансово американците са доста по-зле от нас ... Малиии , горките Хамериканци. Ся да очакваме ли наплив отвъд океана по нашите земи на озверели от глад и опърпани американци???? Тоя дянков е ебаси шизофреника . Както си сменя гениалните идеи по три пъти на ден ,утре да очакваме следващото заглавие - ... германците с по ниски заплати от пенсията на БГ пенсионер.......

2011.08.28 | 13:29

10
Абсолютно си прав, приятелю ! И кого заблуждава тази грешка на природата, че не вдига данъци, те постоянно въвеждат някакви измислени изисквания, с които да скубят бизнеса, който умира с такава скорост, че от догодина ще се наложи да товарят само пенсионерите, понеже няма да има кого друг да товарят ! Не съм гласувала за Бойко, но се радвах, като спечели изборите, такива надежди имахме, а той се оказа най-некадърния премиер... виж му само финансовия министър... Лошо, много лошо ! Дано не изкарат мандата, защото съсипват останките от икономиката със всеки изминал ден !

2011.08.25 | 13:35

3
Човекът ни просвещава, че в Съединените щати е истинска трагедия, а такива безотговорници като теб си правят майтапи...

2011.08.27 | 20:18

8
Ама ние сме най-развити от цял свят! По-добр сме от САЩ, Германия, Хърватия, Италия, Ирландия, Гърция, Португалия, Испания... щом го казва БАЩИЦАТА Борисов и "българският Брад Пит" - Дянков, значи е така! Какво знаете вие, само се оплаквате от някакви си дребни и незначителни неща, заплати, пенсии, цени на храни, горива, данъци... нищо не разбирате! [край на сарказма]

2011.08.26 | 12:46

7
Тоя май съвсем ни взе за мезе! То бива наглост,но това сякакви граници минава. Човека съвсем спокойно ни се надсмива и едвалине ни казва "вие сте абуригени"
serpentiny

2011.08.26 | 12:41

6
Тоя мазен, плужек защо не се скрие някъде и да спре да пуска такива малоумни коментари. С поредното му тъпо изказване незнам кой заблуждава. Абсолютно подкрепям коментар №3, и мисля че ако така продължават нещата и темповете с които се увеличава уж ниската инфлация може и до събитията от 1997 г да се стигне. Вместо да съкратят администрацията, която отгоре на всичко бонуси за милиони левове си самоопределила, и това което го говореха в началото че щели да има много съкращения, накрая се оказа че са премахнали някои неудобни хора за сметка на техните мутри. И тоя цървул четох някъде че очаквал приходи от данъци за 320 мл. лв а досега са събрали 32 мил.лв, много ясно бизнеса масово минава в сивия сектор с тези измислени такси, НАП системи и др. какво друго им остава.
dfhdfgf

2011.08.26 | 12:41

5
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Ще му платя. П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е.
112313215132

2011.08.25 | 13:24

2
Аз имам всичко,което ти трябва 100лв на парче без пазарлъци........

2011.08.25 | 13:15

1
имам картинки TURBO-В ГЪЗА.
112313215132

2011.08.25 | 13:35

4
Ти мушморок заеби данъците..........кога ще паднат горивата за нашия стандарт на живот //////Утрепки същия въпрос е и за храните(някои от които и за прасета не стават)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини