Симеон Дянков е най-мразеният министър

  • 31 май 2011 12:12

  • 2635
  • 0
Симеон Дянков е най-мразеният министър
©

Близо 66 % от българите не одобряват дейността на вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. след него по липса на доверие се нареждат министърът на здравеопазването Стефан Константинов и правосъдният министър Маргарита Попова, сочат данните от проучването на НЦИОМ.

Най-изразителен е спадът на доверие при земеделския министър Мирослав Найденов – с 8 %. Спад има и при министър Николай Младенов – 6 %, министър Маргарита Попова – 5 %. Нови 5 % одобрение добавя министър Свилен Нейков, както и министър Росен Плевнелиев – 4 %, Трайчо Трайков и Вежди Рашидов добавят одобрение по 2 %. Министър Плевнелиев има непрекъсващ ръст на одобрение на работата си.

Няма промяна в рейтинга на одобрение към работата на министър Цветан Цветанов, като се наблюдава спад от 2 % от неодобрението на работата му. Плевнелиев оглавява класацията на министрите, работата на които се одобрява от хората.

В сравнение с март, НЦИОМ регистрира спад на българите, според които ГЕРБ няма алтернатива. 5 % повече българи в сравнение с март са на мнение, че БСП може да управлява по-добре от ГЕРБ. 13 % общо са българите, които смятат, че БСП може да управлява по-добре от ГЕРБ. С 13 % намаляват уверените, които смятат, че ГЕРБ няма политическа алтернатива.

Последвайте канала на

2635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини