Дянков: Американците имат много да учат от нас

  • 16 август 2011 08:10

  • 5066
  • 33
Дянков: Американците имат много да учат от нас
© Булфото

Пактът ни за финансова стабилност е особено полезен за САЩ. Моделът е от едно време. Не сме го измислили ние, а просто сме от първите държави, които започнахме да го прилагаме.

Това каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

"Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова и фискална стабилност. Определено има на какво да се поучат от нас", заяви Дянков.

Финансовият министър заяви категорично, че няма риск за увеличаване на безработицата у нас.

Той съобщи, че външният дълг на България е много малък към момента - под 10 % от БВП, а резервът на България е около 5 млрд.

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи заяви, че еврозоната със сигурност е бъдещето на България, но е необходимо да настъпят промени в нея, за да стане страната ни член. "В този момент има минуси, а не плюсове, ако влезем в еврозоната", поясни още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5066 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
evgeni

2012.12.11 | 08:10

33
---- Прикрепено писмо (.....................) ---- Подател: evgeni slavkov До: PRESS-OFFICE@MINFIN.BG Относно: ..................... Дата: Вторник, 2011, Август 16 11:19:49 EEST Дянков когато говориш за "съмненията си" относно печалбата на Лукоил,на кого говориш,на американските бабички или и ти започваш да си вярваш като твоят началник Б.-интриганта. След като те викат в Америка възхищавайки се на твоят интелект,заминавай с еднопосочен билет.И още нещо когато казваш,че печалбата може да отсъствува по опричина на "големи инвестиции",тези твои мъдростти ги обсьждай с дядо поп,а не в общественото пространство тези си умотворения.Не съм виждал по-лукав политик от тебе.
AJ4A

2012.12.11 | 08:08

32
Г-н Дянков, понеже сте министър ама явно хич не Ви е ясно основно правило в икономиката, май е време да Ви го припомня: Не се хвалете, че няма и не се предвижда да има висока безработица, защото липсата на безработица е явен знак за наличието на инфлация. Ако Вие наистина сте кадърен и загрижен за бъдещето на държавата политик и икономист, няма да залагате само на ниската безработица. От безработицата се страхуват най-некадърните, най-неграмотните и най-мързеливите, не го ли знаете това. Или просто правите реверанс пред точно тази прослойка, защото ясно осъзнавате, че именно тя е най-масовия гласоподавател и Ваш избирател. Бъдещето на България е по-скоро свързано с ниската инфлация, за да няма как да се "покрива" откраднатото от държавата и да има сигурност за доходите, спестяванията и инвестициите на знаещите, можещите и най-вече трудолюбивите българи, защото в противен случай те си тръгват и отиват там, където има сигурност и Вие и политиците като Вас ще се превърнете в поредните Царе на "роби" и неграмотници ............. ама да видим тогава кой ще тегли напред "каруцата" Ви. Много популизъм и самочувствие, никакво покритие и мисъл за бъдещето на България и българите, а не циганите, крадците и неграмотниците в нея.

2012.12.11 | 08:07

31
Аве тоя грозен помияр няма ли най накрая вожда Боко да го засили обратно там откъдето го довлече. Още малко и ще излезе ,че сме по богати от УСА и то благодарение на шибания хер Флик.
bg

2012.12.11 | 08:06

30
"Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова и фискална стабилност. Определено има на какво да се поучат от нас", заяви Дянков. Дянков ти не си добре отивай да се прегледаш докато е време.Всеки гражданин на САЩ е похарчил за коледа средно 9000 долара за подаръци а в България около 100 лева!Себе си ли лъжеш нас ли незнам!Пали моторо чакат те на 4 ти километър!
американката

2012.12.11 | 08:06

29
Ако някой от коментаторите е бил в Америка,няма да пише глупости за тях.Колкото до министър "ПУРКО",да ми яде КАТЕРИЦАТА.Да отиде,в друга църква да се кръсти.
kiril

2012.12.11 | 08:06

28
kak hte ni stignat amerikancite kato takava dargava kato nahata nema v cial sviat be srehty nas da begat nemoo ni stignat
Гого

2011.10.24 | 00:55

27
Даже и на 10 процента не можем да се доближим до Американската икономика камо ли до работна заплата пенсии и доходи. По вероятно е да открият живот на Марс отколкото да се подобри живота във България. Да вземе Дянков да си смени дилъра на дрога да не плямпа глупусти навред и братя Грим биха му завидели не че и БСП, СДС, ДПС, и царя нищо не става от тях но и тези които са сега нищо не става от тях само разтягат локуми. Нали ние данъкоплатците им плащаме скъпите возила и командировките защо не си идват със своите возила на работа като всички във България?
op

2011.10.24 | 00:55

26
Da se u4at kak se jivee v mizeriq i bezrabotica i kak horata burkat po kazanite.
гласуващ

2011.08.19 | 16:18

25
Браво, Дянков! Дръжте здраво с премиера, за да измъкнете клетата ни държава от ръзете на грабителите преди Вас. Народа е с Вас и чака възмездие за присвоеното от тях.

2011.08.18 | 19:11

24
Евала пич, от както стискаш парите, от БСП взеха да викат, че нямали пари в касата..
Поппетровски

2011.08.18 | 19:10

23
Смешник!Защо тоя измисленяк не ни докара до дереджето на негрите в Алабама,а принуждава децата ни да бягат в чужбина.Тато казваше: Гладни ще ходите, но от глад няма да умрете.Тоя смешник може ли да каже колко хора се самоубиха само през тази година от глад и немотия?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини