ДСБ искат референдум за преминаването на "Южен поток" през община Варна

  • 25 септември 2013 13:11

  • 1851
  • 3
ДСБ искат референдум за преминаването на "Южен поток" през община Варна
©

Ръководството на ДСБ е взело решение за организиране на местен референдум във Варна за преминаването на газопровода "Южен поток" през територията на общината. Това съобщи днес в крайморския град председателят на партията Радан Кънев, предаде БТА.

Той уточни, че решението е взето на изнесено заседание във Варна на националното ръководство на ДСБ.

Кънев обясни, че следващата стъпка е да се поиска среща с кмета Иван Портних, на която партията ще настоява той да предложи на Общинския съвет проекторешение за произвеждане на референдум. По думите му, ако кметът откаже, ДСБ ще се опита да внесе решението чрез 11 общински съветници.

Ако решението бъде отхвърлено от Общинския съвет, от ДСБ заедно с други партии ще съберат достатъчно брой подписи за произвеждане на легитимен референдум по въпроса.

В отговор на въпрос за проваленото заседание на парламента заради липса на кворум, на което според проектопрограмата трябваше да са разискванията по внесения вот на недоверие към правителството, Кънев каза, че това е показало, че парламентът не функционира, правителството не функционира и очевидно и опозицията не функционира.

Това е абсурдна ситуация, от която може да се излезе чрез спешни парламентарни избори и отговорно управление, смята председателят на партията. Радан Кънев представи днес и новият общински председател на ДСБ Васко Василев, който е избран на проведеното отчетно-изборно събрание на градската структура на партията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1851 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2013.09.30 | 12:08

3
Южен поток не трябва да бъде стартиран !!! Той преминава през защитени територии !!! Няма ли разумно мислещи, кото да се противопоставят на този проект, не носи ползи за България, а само обвързоност!!! СПРЕТЕ ЮЖЕН ПОТОК!!! Искам Паша дере да остане мястото, което е- един Райски кът!!!
Нашият град политическото крило на ТИМ

2013.09.26 | 11:00

2
Варненци никой никога за нищо не ги е питал само ТИМ се пита ако разрешат има или не нещо бъдеще!
Даяна

2013.09.26 | 11:00

1
Първо, съвсем ясно си пише, че тепърва ще се инициира референдум, тоест варненци тепърва ще ни питат. После, точно пък във Варна има доста ярко изразено гражданско общество, което не се оставя някой друг да взима решенията вместо него! Варненци имаме мнение по всяка важна за града ни тема и отстояваме позицията си!

Добави коментар

Водещи новини