Бивш работник във ферма за норки: Дращят, пищят, умират в жестоки мъки

  • 10 февруари 2023 12:00

  • 6353
  • 7
Бивш работник във ферма за норки: Дращят, пищят, умират в жестоки мъки
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

В България има само една функционираща ферма за кожи от норки. Тя се намира в село Маджерито.

Бивш работник разказа пред bTV за нехуманния процес и умъртвяване на животните и как животните дращят и пищят първоначално, "а после вече - не". 

Козината е символ на лукс и статус от векове, но цената, плащана за този символ, често е скрита от очите на обществеността. Производството на кожа от норка е основен фактор за жестокостта към животните в модната индустрия.

Отглеждането на норкови кожи включва отглеждане в плен и убиване на милиони норки всяка година заради козината им, а условията, в които се държат тези животни, често са жестоки и нечовешки.

Норките са изключително социални и интелигентни животни, които се срещат естествено в дивата природа. Във фермите за кожи те се държат в малки, тесни клетки, които не им позволяват да изразят естественото си поведение или инстинкти. В повечето ферми за кожи норките се убиват чрез задушаване, обгазяване или електрически удар. Тези методи често са болезнени и стресиращи за животните и могат да ги накарат да страдат минути или дори часове, преди да умрат. 

Шокиращ разказ за условията, при които се отглеждат норки у нас

Освен това методите на умъртвяване, използвани във фермите за кожи, често не са регулирани или наблюдавани, което означава, че животните могат да бъдат подложени на ненужно страдание и болка.

Хуманното отношение към норките във фермите за кожи често се пренебрегва и животните се считат за стоки, а не за живи същества.

Това незачитане на хуманното отношение към норките се отразява в лошите условия на живот, жестоките методи на убиване и липсата на ветеринарни грижи в много ферми за кожи. Животните се третират като нищо повече от суровини, които трябва да се използват и изхвърлят без никакво отношение към тяхното благосъстояние.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
6353 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.02.10 | 15:39

7
Ужас!

2023.02.10 | 13:45

6
Еврогейщината веднага да приеме закон за щастливи норки и готово, вече ще ги дерат щастливи, я колко прасета, кокошки и краставици ощастливиха, та едни норки ли.

2023.02.10 | 12:41

1
Нормално за Безбожна държава... Падението е пълно държава която не се грижи въобще за своя народ какво става за някакви животинки от 9 милиона останахме 5 милиона и то само за 30 години

2023.02.10 | 13:41

5
Ти в другите държави животните за кожи да не мислиш че им осигуряват разкошен живот и накрая ги помолват да си съблекат кожите и да умрат, малоумник,

2023.02.10 | 13:36

4
заради свинье като те6е 3 милиона се махнахме. живей в кочината и плувай в лайна, урод.
Той Господ си знае работата

2023.02.10 | 12:43

3
...
jadnoto

2023.02.10 | 12:41

2
a prasetata i vsi4ki mesodaini se razdvat kato gi kolqt i se usmuhvat dori

Добави коментар

Водещи новини