МЗХГ обявява конкурс за лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни

  • 03 декември 2021 19:09

  • 806
  • 0
МЗХГ обявява конкурс за лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни
© Булфото (архив)

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) обявява конкурс за избор на лого и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни 2021-2026 г., съобщиха от ведомството.

Основният фокус на програмата е свързан с необходимостта от ограничаване разхищението на храни. Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО), дефинираният проблем има глобален мащаб, тъй като около една трета от всички храни, произведени по света, се губят или разхищават по пътя между стопанството и трапезата. По данни на Европейската комисия, в страните членки всяка година се губят или разхищават около 87,6 милиона тона храни.

Логото и слоганът имат за цел да популяризират програмата и нейните приоритети, както и да допринесат за повишаване на ефективността на информационната кампания по темата за ограничаване на загубите от разхищението на храни. Те ще допринесат за разпознаваемостта на кампанията и ще имат цялостно положително влияние за представянето на програмата сред обществото.

В конкурса могат да вземат участие български и чуждестранни граждани и фирми. Пълните условия и документите за кандидатстване са публикувани на сайта на

Министерството на земеделието, храните, на следния адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/?edit_off

Срокът за подаване на предложение е 17:30 часа на 20.12.2021 г.

МЗХГ ще продължи да създава политики в интерес на малинопроизводителите, обявяват от ведомството

Валери Зайцев
806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини