МЗХГ ще продължи да създава политики в интерес на малинопроизводителите, обявяват от ведомството

  • 31 юли 2021 11:07

  • 1187
  • 1
МЗХГ ще продължи да създава политики в интерес на малинопроизводителите, обявяват от ведомството
© МЗХГ

Министерството на земеделието, храните и горите ще продължи да създава политики в интерес на малинопроизводителите. Това заяви аграрният заместник-министър Георги Събев при официалното откриване на Националното специализирано изложение за ягодоплодни – „Традиционен фестивал на малината“.

То се провежда за шеста поредна година в град Лозница. Заместник-министър Събев пожела на производителите успешна реализация, както на българския, така и на международния пазар. 

В рамките на събитието експерти от министерството и ДФ „Земеделие“ разясниха на производителите условията за кандидатстване по подмерки 4.1 и 4.2 на Програмата за развитие на селските райони.

Също така бяха очертани възможностите за инвестиции и сроковете за прием по тях. Други теми в разговорите между специалистите от администрацията и земеделските производители бяха пределната допустимост за създаване на насаждения на открито и в оранжерии, както и условията за закупуване на специализирана техника и съоръжения по програмата.

Заместник-министър Неделков: Приоритет на МЗХГ е съхранението на животни от местни породи

По време на изложението, което се провежда в периода 30-31 юли, се представят продукти за селското стопанство, щандове на земеделски производители на ягодоплодни култури от цялата страна, както и фермерски пазар за био продукти и мед.

МЗХГ

Радина Лазарова
1187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАБХ

2021.07.31 | 11:37

1
Докато продължавате да раздавате субсидий за т.н. Български тежковоз (цигански кон) всички програми са обречени на източване

Добави коментар

Водещи новини