Заместник-министър Неделков: Приоритет на МЗХГ е съхранението на животни от местни породи

  • 03 юли 2021 15:12

  • 664
  • 1
Заместник-министър Неделков: Приоритет на МЗХГ е съхранението на животни от местни породи
© Министерство на земеделието

Приоритет на Министерство на земеделието, храните и горите е съхранението на животни от местни породи, които са част от българското биоразнообразие. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Крум Неделков на официалното откриване на Църногорския събор, в подножието на Гигинския манастир, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

По думите му, на земеделските стопани в страната трябва да се предоставя възможност да демонстрират най-добрите екземпляри от своите стада и да показват постигнатото с много труд и постоянство. „Днес можем да видим уникални породи като Българско кафяво говедо, Каракачански кон, Български тежковоз, Западностаропланинска овца, Медночервена шуменска овца, Елинпелинска овца, Родопски цигай, както и от комерсиалните породи Абердин Ангус и Черношарено говедо“, обясни доц. Неделков.

В рамките на животновъдното изложение, заместник-министър Крум Неделков връчи на участници от асоциацията на "Обединени български животновъди" грамоти за представянето им и постави розетки на животните, които бяха представени.

Гостите на Църногорския събор имаха възможност да опитат и закупят млечни храни от овче, краве и биволско мляко, както и месни, медни и билкови продукти от изложбата-базар на производители, а също и от производството на самия Гигински манастир.

ДФ „Земеделие“ гласува ставките за помощите за животновъди

Официални гости на събитието бяха  Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, игуменът на Църногорската света обител архимандрит Никанор, гостуващи духовници,  областният управител на област Перник Д-р Симеон Василев и кметове на общини.

Константин Тодоров
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.03 | 17:47

1
Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

Добави коментар

Водещи новини