Над 2500 са доброволно закланите домашни прасета в област Хасково

  • 26 август 2019 13:38

  • 273
  • 3
Над 2500 са доброволно закланите домашни прасета в област Хасково
© Pixabay

Общо 2551 е броят на закланите доброволно домашни прасета в общините от област Хасково, които попадат в 20-километрови санитарни зони около свинекомплекси и където са приложени разпоредените мерки за биосигурност във връзка с болестта афраканска чума по свинете. Това бе отчетено на разширено заседание на областната епизоотична комисия, съобщиха от пресцентъра на държавната администрация.

От ОДБХ са докладвали, че в областта няма регистрирани случаи на заразата - нито в промишлени комплекси и частни стопанства, нито в популацията от диви свине.

Заверените от ветеринар официални справки за "задните дворове", които подлежат на подпомагане от Министерството на земеделието, трябва да бъдат внесени в администрацията от кметовете на населени места най-късно днес до 17,00 часа, е предупредил областният управител Станислав Дечев. Тези документи все още не са готови в отделни села, е станало ясно на оперативното заседание.

БТА
273 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Даа..

2019.08.27 | 09:36

3

Енергията на ужаса може лесно да премине от едно животно към друго....още в библията го пише, където Спаситяля прогонва бесовете и те се докопват до едно стадо свине, които побесняват и се издавят в реката. Колкото до прасетата явно такава е участа им - дали сега или по коледа, ножа ги чака. Но в еволюцията и в борбата за оцеляване едно животно е получило просветление и благодарение на абстрактното си мислене е успяло да оцелее и да стане господар на прасетата, а не те на него. Е има и тук там изключения, където прасетата са господари на хората, но в Библията пише още да не се дават бисери на свинете...Наздраве, от мен виното, от вас пържолите!

Шумкарско-мандраджийски гадове

2019.08.26 | 15:26

1

Че то в Хаскювлийския окръг е пълно с комунистически чумави прасета , пълни с болшевишки паразити , чакат за евтаназия и обезпаразитяване на кочината им .

партиен безмисловен нагаждачо

2019.08.26 | 17:52

2

Енергията на ужаса на избиваните стотици хиляди животни не изчезва. Не си ли учил философия, невежество??? Тя се трансформира и преминава в енергията на друг биологичен вид - Човека.
И се чудим, че толкова много странни страшни болести се появиха напоследък.
Не се хилете безумци - псевдоучени и продажни политиканстващи "експерти".

Добави коментар

Водещи новини