Последен ден за стопаните от село Дяково да заколят доброволно прасетата си

  • 25 август 2019 08:56

  • 1683
  • 6
Последен ден за стопаните от село Дяково да заколят доброволно прасетата си
© Pixabay

В дупнишкото село Дяково днес е последен ден, в който стопаните трябва да заколят прасетата в личния си двор, съобщава БНР.

Около 80 са домашните прасета "тип заден двор" там. Повечето от стопаните още изчакват, стана ясно вчера.

Дали да се колят прасетата е тема номер една за местните хора в Дяково. Ивайло Попов, завършил международен туризъм, сега студент второкурсник в Духовната академия и бъдещ свещеник, коментира:

"Местен фермер с 35, който има 7 или 8 майки за плодене, които всеки момент ще се опрасат и той твърдо, категорично е, че няма да ги коля. Познавам и едно друго момче с две огромни женски прасета, които всеки момент ще се опрасат. И казва нека да дойдат, да ги убиват, аз не мога да ги убивам, бременни, заплодени майки".

В Кюстендилския регион няма регистриран случай на африканска чума по свинете (АЧС), беше казано и на последното заседание на областната епизоотична комисия.

На заседанието беше разпоредено кметовете с над 20 домашни прасета да поканят ветеринарни специалисти, които да разяснят мерките срещу чумата по свинете.

В Дяково не казаха дали такава среща изобщо е правена.

Novini.bg
1683 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Лошо Тошо

2019.08.25 | 10:35

4

Първо избиха бизоните после индианците. Сега след масовото клане на нашият основен източник на белтъчини сме ние. Или Билла и Лидл във всяко село да си купуваме свинско захранено със соево брашно което води до безплодие, пилешко с женски хормони на растежа което води до епидемия от педрсти, яйца с виприн ....

индианците и ние

2019.08.26 | 17:37

6


В отговора на индианския вожд Сиатъл от племето Суамиш към президента на СШ Пиърс СШ "да закупят" земите им.

http://art.bulhot.com/madri-misli/
индианците преди 150 години

2019.08.26 | 17:25

5

"Какво би бил човек без животните, ако те изчезнат… Човека би умрял от самота и духовна нищета. Защото това, което се случва на животните, много скоро ще сполети и човека. Всички неща са свързани в Природата!

"Хора, бдете!" (Предупреждание от Юлиус Фучик, екзекутиран от фашистите)

Така ще натръшкаме сините

2019.08.25 | 09:37

3

убийци, избиха и прогониха 2 милиона души, сега започнаха и животните.

Радев

2019.08.25 | 09:20

2

НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Вижте в Уоитиве пресконференцията на Възраждане в БТА за лъжите на БАБХ. Нямат законово основание. Без взети проби никой не може да пипне. Обаждайте се на 112 и оставете обаждания за взлом и набези на Частна Собственост. Снимайте масово с телефоните всичките им престъпления после ако трябва да ги съдите за стотици хиляди.

Иван

2019.08.25 | 09:12

1

Убийци.Прасетата са си здрави.Гнусни убийци

Добави коментар

Водещи новини