-
18 март 2013 10:24
- 2296
- 0
Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен био хляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба, пише inews.bg.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Последвайте канала на
Свързани новини
Официално: Хулио Веласкес е новият треньор на Левски
Съставите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед за голямото дерби
Коялипу е голямата трансферна цел на тим от ШЛ, искат го още сега
Левски с голям удар, взе бивш треньор на Реал Мадрид и Бенфика, подготвял е Роналдо, Зидан и куп други звезди
Ливърпул със 78-милионно предложение за Трент
Валентина Георгиева е Млад спортист номер 1 на България за 2024-та
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
ГЕРБ-СДС прекрати преговорите за правителство
05 януари 202517:19
Мехмед Дикме за провала на преговорите за кабинет: България отива на избори
05 януари 202517:50
Любомир Дацов: Еврозоната вече е мираж
05 януари 202515:15
Патриарх Даниил: Има надежда, че казусът със старостилната църква ще се реши
05 януари 202517:10
Нов взрив на газова бутилка в същия район в столичния квартал "Лозенец"
05 януари 202518:00
Възрастна жена загина при пожар в жилищен блок в Бургас
05 януари 202516:07
Фестивалът "Сурва" гостува в София
05 януари 202516:49
Украйна започна нова офанзива в Курска област
05 януари 202514:15
Русия e завзела близо 3600 кв. км от територията на Украйна през 2024 г.
05 януари 202514:05