-
18 март 2013 10:24
- 2296
- 0
Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен био хляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба, пише inews.bg.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Последвайте канала на
Свързани новини
Порой от голове в Шампионската лига
Байерн отново се оказа непреодолимо препятствие за ПСЖ
Левандовски изживя паметна вечер, в която Барселона нямаше проблеми
Арсенал се поучи от грешките на Ман Сити и си тръгна с голяма победа от Лисабон
Автогол и поредна суха мрежа донесоха първото място на Интер в Шампионската лига
Ман Сити се срина в края и изпусна преднина от три гола на "Етихад"
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Депутатите правят шести опит да изберат председател на НС
27 ноември 202406:58
Последно обсъждане преди окончателното гласуване за членството ни в Шенген
27 ноември 202407:14
Главчев свиква среща за организацията по границите след пълноправното ни приемане в Шенген
27 ноември 202407:05
Взимат още 300 проби от огнището на чума във Велинград
27 ноември 202407:04
Премиерът на Ливан: Спирането на огъня е "основополагаща стъпка" към регионална стабилност
27 ноември 202406:38
Иран приветства "прекратяването на агресията на ционисткия режим срещу Ливан"
27 ноември 202407:01
Влезе в сила споразумението за спиране на огъня в Ливан
27 ноември 202406:01
Екипът на Тръмп подписа меморандум с Белия дом, с който ще започне официално преходът му към властта
27 ноември 202406:24
Ето какво време ни очаква днес
27 ноември 202406:00