-
18 март 2013 10:24
- 2291
- 0
Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен био хляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба, пише inews.bg.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Последвайте канала на
Свързани новини
На живо: Григор Димитров изостава с 0-2 сета
ЦСКА - София си върна голям талант от Дженоа
Евро 2024 - следете всичко най-интересно в Германия с екипа на Sportal.bg
"Контра": Разместиха ли позициите си фаворитите за титлата след 1/8-финалите?
Официално: Манчестър Юнайтед удължи договора на Тен Хаг
Саутгейт обмисля радикална тактическа промяна за 1/4-финала с Швейцария?
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Стрелба в София, има убит и ранени
04 юли 202415:35
Дончев: Като най-големи на ГЕРБ отива да инициира диалог между партиите
04 юли 202415:45
Илхан Андай: Яваш-яваш Доган ще нареди пъзела
04 юли 202415:23
"Величие" категорично се разграничава от действията и думите на Николай Марков и Виктория Василева
04 юли 202414:16
Мицкоски се обърна към Радев и Мицотакис: Имам гръбнак, свиквайте
04 юли 202415:34
Самоуби се финансов директор на "Нова телевизия"
04 юли 202413:45
Родни археолози се натъкнаха на забележително откритие край Рупите
04 юли 202415:53
Никога не купувайте банани с такива лепенки
04 юли 202413:42
Собственик на S-класа удари шамар на дете с аутизъм
04 юли 202414:35