БАЗ и СЗБ: Продължава пълната незаинтересованост на министър Динкова към туризма

  • 26 февруари 2024 10:32

  • 406
  • 2
БАЗ и СЗБ: Продължава пълната незаинтересованост на министър Динкова към туризма
© Булфото (архив)

Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор към този така важен за българската икономика сектор продължава. От ден първи на поста, г-жа Динкова не е свършила абсолютно нищо в полза на бранша. Таяхме надежди, че може да претърпи катарзис и развитие, но за съжаление те не се оправдаха. Това казват в позиция от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ). 

Поредните доказателства за нейната незаинтересованост дойдоха през последните седмици. В телевизионно интервю Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор отказа да заеме твърда позиция по темата с ремонта на летище „Бургас“. Представители на туризма по Южното ни Черноморие вече изразиха опасения за начина и датите за бъдещия ремонт. Динкова обаче не застана зад интересите на туризма, а прехвърли топката към транспортното министерство. Явно трябва да обясним на г-жа Динкова, че е нейна работа е да вземе отношение и да защитава българския туризъм по всяка тема, дори да не е пряко в нейния ресор. Като например да намери решение за ремонт на пътя Варна – Бургас, който е в окаяно състояние. И да настоява това да не се случва по време на активния сезон и да бъде съобразено с ремонта на летище „Бургас“.

И въпреки че г-жа Динкова открито толерира Северното Черноморие, видно от средствата, които са насочени натам и с които си пазарува подкрепа без да върши нищо, тя се скри и при възникнал проблем там.

Черноморско сдружение скочи на Министерството на туризма и Зарица Динков за перките в морето

Такъв беше случаят със скандалния Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. Т.нар. перки, които се плануваше да бъдат поставени в близост до брега, застрашаваха съществуването изобщо на морския ни туризъм. Наясно сме, че Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор е част от групата, която опитваше да прокара този лобистки закон. Това обаче не може да е извинение за пълната й незаинтересованост. Подопечното й министерство опита да замажа гафа си с разтегливо становище едва след като законопроектът беше приет на първо четене. За разлика от нея, Министерството на земеделието зае твърда и аргументирана позиция против. Множество забележки отправи и Министерството на околната среда и водите.

И отново се наложи туристическият и рибарски сектори да се борят за туризма и поминака на хиляди без министъра на туризма. И да търсят директна подкрепа от парламентарните групи, пред които да представят експертиза. И лидерът на най,-голямата парламентарно представена партия се убеди че проектозаконът е вреден за България. И те като част от вносителите да изтеглят подкрепата си преди второ четене.

Но защо ни е министър на туризма, след като трябва ние да преговаряме с партиите в парламента?

Туризмът, рибарите и еколозите искат оттегляне на Закона за перките в Черно море

Водени от горното, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България за пореден път заявяваме категорично, че министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор не оправда гласуваното й доверие в кабинета Денков! И изразяваме надежда, че при предстоящата ротация в българското правителство ще се намери човек, който разбира от темата, милее за българския туризъм и ще се грижи за него.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:43

2
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­о­­м­и­­ч­­е­­­т­а­ ­в­­и­­­ ­о­­­ч­а­­­к­­в­­а­­­т ­­-­­­ X­­1­­8­­­.­F­­U­N
Stamatis

2024.02.26 | 12:17

1
Не е в никаква група, просто е тъповата и страхлива! Затова е и на този пост! Който каквото й нареди, това става!

Добави коментар

Водещи новини