Зарица Динкова: Партньорството с общините е важно за привличане на туристи

  • 24 февруари 2024 13:06

  • 293
  • 5
Зарица Динкова: Партньорството с общините е важно за привличане на туристи
©

Министърът на туризма, Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор, отбеляза значението на партньорството между общините и държавните институции за рекламата на Черноморските общини, като подчерта, че това сътрудничество представлява добавена стойност към туристическата реформа. През последните месеци се наблюдава скок в ранните записвания, което е резултат от рекламните усилия и стимулирането на туроператорите да представят и популяризират България като туристическа дестинация. Министърът заяви това в студиото на Би Ти Ви.

Министърът отбеляза успешната реакция на страната по време на конфликтите в Израел, като подчерта, че бързото пренасочване на рекламата към съседните страни доведе до увеличен интерес към България. Освен това, рекламните кампании във Великобритания, използващи дигитален маркетинг и телевизионни реклами в каналите Channel 4 и BBC, допринасят за добри резултати.

Министър Динкова: Успешно надграждаме сътрудничеството си с Гърция в туризма

Министърът разкри и инициативата си за среща с кмета на Бургас и концесионера на местното летище, където са били обсъдени въпроси, свързани с предстоящия ремонт на летището. Подчерта се важността от балансиране на бизнес и пазарни интереси с интересите на инвеститорите и местните власти, като целта беше подпомагане на местната общност.

Министърът Динкова постави акцент и върху използването на различните програми, предоставяни от Европейския съюз, като подчерта възможностите за туризма да заеме по-значимо място в Европа. Това беше подчертано и по време на срещата на министрите от ЕС в Брюксел, където беше изразен апел за подкрепа на туризма на европейско ниво.

Последвайте канала на

Калина Христова
293 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МАМЕНЦЕТО ВИ ДА ЕВА

2024.02.24 | 20:06

5
ГАДНИ БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ! world. openfoodfacts. org/product/8718906282469/zongerijpte-granaatappelpitjes-albert-heijn
Тото

2024.02.24 | 17:57

4
Няма по тъпа от тази.....
Тото

2024.02.24 | 17:55

3
Тази е тъпа та вдълъбната!!!!!!

2024.02.24 | 15:11

2
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
УРКО КО ПЕЛДАЦИТЕ

2024.02.24 | 13:18

1
НЕ СА ТУРИСТИ, А ЧИФУТСКИ ПСЕТА!

Добави коментар

Водещи новини