Министърът на туризма: Почти няма свободни места в зимните ни курорти

  • 13 февруари 2023 15:34

  • 342
  • 4
Министърът на туризма: Почти няма свободни места в зимните ни курорти
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Записванията в туризма от началото на годината са повече в сравнение с предходната. В момента почти няма свободни места в зимните ни курорти, заяви във Варна министърът на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на, който участва в дискусия по повод 60-годишнината от създаването на Колежа по туризъм в града.

Той подчерта, че работата на туроператорите, които познават добре пазара, е от ключово значение за привличането на повече туристи в българските курорти.

България отбелязва ръст на записванията на почти всички туристически пазари. Според министър Димитров не липсват и проблеми.

"Трябва да възстановим пазарите, където бяхме много силни. Германският пазар, немските туристи стоят най-дълго време и те запълват крилата на сезона. За град Варна и региона е изключително важен и румънският пазар, там се движим много добре. В Израел вървят много добре записванията. Рекламата ни е така направена, че таргитираме българския пазар много сериозно. Големият ни успех беше, че сме задържали 450 000 българи повече, отколкото предковидната година, да почиват в България", заяви Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

По думите му аташета по туризъм ще бъдат изпратени в Турция, Румъния и Великобритания. В момента страната ни има туристически аташета в Полша и Германия. Ефектът от тяхната работа е много добър, допълни Димитров.

Министърът на туризма представи приоритетните си задачи и цели

"По данни на големите туроператори 30% повече са записванията от Германия към България. Със сигурност няма да стигнем нивата от 2019 година, тъй като спадът е 2,5 близо 3 процента, но това е стъпка в правилната посока", каза още Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

Министърът на туризма посочи, че все още има неизплатени суми по програмата за настаняване на украински бежанци, но предстои финална ревизия, за да няма ощетени хотелиери, предаде БНТ.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
342 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.13 | 19:39

4
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3900 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
PaulaFox

2023.02.13 | 16:25

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Емѝ...

2023.02.13 | 15:37

1
И кога ще им вдигнем ДДС-то да е като на всички тогава?
БРАВО

2023.02.13 | 16:02

2
Много добър въпрос.

Добави коментар

Водещи новини