Чуждестранни инфлуенсъри ще рекламират туризма в България

  • 21 януари 2023 09:50

  • 419
  • 2
Чуждестранни инфлуенсъри ще рекламират туризма в България
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

720 хил. лв са отделени за рекламна кампания на българския туризъм с чуждестранни инфлуенсъри. Това каза в студиото на “Събуди се” министърът на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на. Става дума за чуждестранни инфлуенсъри, които ще посетят страната ни и ще я представят в своите социални канали. Има обществена поръчка и за български инфлуенсъри, с които вече се работи. Един от тях е фотографът, станал известен покрай коментара на Илон Мъск за Белоградчишките скали. 

“Трябва да подхождаме по-иновативно и да използваме всички дигитални канали”, категоричен е Димитров.

Илин Димитров: Нямам представа дали Мъск ще дойде- поканили сме го

Нужните средства за добра рекламна кампания, която да популяризира туризма нас, са 90 млн. лева, изчисли министърът. “Когато започнем да посрещаме по 15-20 млн. души, тогава тези пари ще се увеличават”, посочи той. “Всеки един лев, който влиза за туризъм в България, се умножава по 2.3 до 4 пъти в икомиката ни, обясни Димитров. 

По думите му българите са преоткрили страната ни като туристическа дестинация. 

“Имаме много добри успехи в СПА туризъм. Там, където спа туризмът е развит, няма сезонност. България е на второ място в Европа по минерални извори”, коментира той. “Преди няколко седмици беше прието виненият туризъм да бъде част от нематериалното културно наследство на България. До 1-2 седмици ще бъдат сложени и табелите от АПИ. Заедно с Министерството на културата за изработени 12 винени маршрута”, допълни още Димитров. 

Според последни данни през 2019 г. - последната пред COVID година - е имало 3 млн. 800 хил. регистрации на български туристи. Тази цифра обаче се е увеличила през 2022 г. - над 4 млн. и 200 хил. 

“Не само, че са преоткрили България, но и броят им се увеличи тогава, когато всичко е отворено и може да се пътува свободно”, каза Димитров. 

Калина Христова
419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.21 | 18:29

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
PaulaFox

2023.01.21 | 11:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини