Министър Илин Димитров участва в официалната церемония по откриването на ски сезона в Банско

  • 17 декември 2022 20:10

  • 884
  • 4
Министър Илин Димитров участва в официалната церемония по откриването на ски сезона в Банско
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на участва в официалната церемония по откриването на ски сезона в Банско, която се проведе на централния площад „Никола Вапцаров“. Домакин на събитието бе кметът на града Иван Кадев, който даде символичен старт на зимния туристически сезон 2022/2023, съобщиха от Министерството на туризма.

Министър Димитров обсъди с представители на местния бизнес и на местните власти актуални проблеми, свързани с предстоящия сезон. Акцентът бе в областта на сигурността и осигуряването на допълнителна медицинска помощ за туристите в планината.

В церемонията участваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, ректорът на НСА проф. Николай Изов, със специалното участие на ски легендите Мария Хьофл-Риш - трикратна олимпийска и двукратна световна шампионка по ски и Марк Жирардели - петкратен носител на Световната купа и почетен гражданин на българския курортен град. Със своето присъствие и подкрепа те не само работят за каузата на българския туризъм и зимен спорт, но и ясно декларират световното ниво на нашия обичан и предпочитан от мнозина курорт – Банско. От сцената участниците напомниха, че само след месец предстоят стартове на Световната купа по сноуборд, които ще поставят България и Банско в светлината на прожекторите в началото на 2023 година.

Банско открива зимния сезон

В обръщението си министър Димитров благодари на домакините – на кмета и гражданите на Банско – за неуморната им работа по издигането на престижа на знаковия за българския туризъм и зимните спортове курортен град. Той пожела успешен сезон и повече сняг.

Министър Димитров подчерта многообразието в туристическия продукт, който предлага курортният град - величествена планина с живописни гледки и вълнуващи приключения през цялата година – за пътешественици, алпинисти и авантюристи, фотографи и любители на голф и разнообразни екстремни спортове, топли лековити минерални води и чист въздух, които са основа за развитие на балнеологията и здравния туризъм, уникална и изключително вкусна кухня, която в съчетание с винения туризъм, автентичната атмосфера, архитектура и фолклор придават на преживяването особена сила.

 

Събитието беше съпроводено от представяне на кулинарни изкушения и дегустация на традиционни ястия от региона, обединени под надслова „Уникално Банско“. В празника се включиха ансамбъл „Чинари“, които потопиха зрителите в автентичната атмосфера на българския фолклор. Гостите станаха свидетели и на красиво огнено шоу.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
884 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МАКЕДОНИЯ

2022.12.19 | 14:33

4
ВАЗИ ГЛЕДА
PaulaFox

2022.12.17 | 23:11

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.17 | 22:36

2
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 1200 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2022.12.17 | 22:35

1
Е, и?

Добави коментар

Водещи новини