Министър Димитров проведе среща с кмета на София и новия директор на ОП ”Туризъм”

  • 16 февруари 2023 19:46

  • 416
  • 0
Министър Димитров проведе среща с кмета на София и новия директор на ОП ”Туризъм”
© Министерство на туризма
Слушай новината Слушай новината

Министърът на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на проведе работна среща с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и с новия директор на Общинско предприятие “Туризъм” към Столична община Людмил Пелов по време на изложението Ваканция и СПА ЕКСПО 2023.

На срещата присъства и заместник-кметът на Столична община по направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ Ирина Савина. На срещата бяха обсъдени актуални теми и възможности за по-ефективно сътрудничество на институционално ниво в посока развитие на туризма в столицата. Министърът подчерта, че единственият начин да се работи в името на общата кауза - туризъм е като се гледа в една обща посока без политизирането ѝ. 

Министър Димитров анонсира предстоящата 68-а сесия на Регионална комисия “Европа” на СОТ в края на месец май, на която София ще бъде домакин.

Министър Димитров: Министерството на туризма ще проведе "роудшоу" във Великобритания и Израел

„Очакваме над 30 министри на туризма, това е уникален шанс да покажем не само София, но и България в най-добра светлина, за да привлечем още повече туристи”, подчерта министър Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на. Той изтъкна, че градовете се възстановяват много по-бързо от курортите след пандемичните години заради добрите програми със събития. „София привлича отново туристи и ръстът е съпоставим с този на Истанбул“, обяви министърът.

Сред темите на разговор бяха възможностите за реклама и по-добра транспортна свързаност на столицата за повече посещения на чужди туристи. Акцент беше поставен върху предстоящото посещение в България на над 300 инфлуенсъри от Германия, Турция, Румъния и Полша, които ще имат възможност да се запознаят и с туристически маршрути в столицата.

Министър Димитров и кметът Фандъкова се договориха екипите на двете институции да работят съвместно по предстоящи инициативи и възможности за привличане на повече туристи и задържането им за по-дълъг период в столицата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини