Министър Балтова разговаря с посланика на Босна и Херцеговина

  • 18 ноември 2021 17:11

  • 793
  • 0
Министър Балтова разговаря с посланика на Босна и Херцеговина
© МТ

Министър Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на се срещна с Н. Пр. г-н Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина в София. Двете страни дискутираха възможности за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма.

Българският министър посочи, че съществува сериозен потенциал за увеличаването на двустранния туристопоток и за развитието на съвместни проекти и инициативи в туризма. Подписването на документ за двустранно сътрудничество в туризма между ресорните министерства на България и Босна и Херцеговина в най-кратки срокове беше централна тема на разговора, като двете страни изразиха обща позиция, че това ще подпомогне съвместните инициативи и ще насърчи контактите в туризма. Министър Балтова се спря и на инициативата от българска страна да бъде формирана експертна работна група между туристическите власти на двете държави, която да работи по конкретни теми на сътрудничество. 

Министър Балтова представи българската позиция в неформална среща на министрите за туризма на ЕС

Посланик Бегович благодари за възможността да осъществи работна среща и изрази готовността си да съдейства по компетентност както по отношение на актуализирането на договорно-правната база, така и спрямо други общи инициативи. Той изтъкна близостта между двете държави - културно, географски, както и интереса към религиозния туризъм и културно-историческото наследство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Филип Епитропов
793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини