Министър Теодора Генчовска прие посланика на Черна гора

  • 29 декември 2021 16:02

  • 994
  • 0
Министър Теодора Генчовска прие посланика на Черна гора
© МВнР

Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент прие днес, 29 декември 2021 г., посланика на Черна гора у нас Снежана Радович във връзка с приключването на нейния мандат, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Сред акцентите в разговора бяха отличните двустранни отношения, потенциалът за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, инвестициите и туризма, както и възможностите за подобряване на транспортната свързаност между двете държави. 

Министър Генчовска и държавният секретар по европейските въпроси на Франция обсъдиха приоритетите на Френското председателство на ЕС

„България и Черна гора са приятелски страни, които се радват на добро и надеждно двустранно сътрудничество“, заяви министър Генчовска и подчерта стратегическото значение на отношенията между двете държави като членки на НАТО. По въпроса за подобряването на транспортната свързаност бе изтъкната важността на завършването на трансевропейския коридор № 8, което е приоритет за България и от съществена важност за Балканите и региона на Черно море. 

Външният ни министър изрази благодарност към посланик Радович за усилията и активността й по време на мандата й в България. Откроен бе личният й принос за активизирането на сътрудничеството между двете държави. Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент изрази надежда, че отношенията между България и Черна гора ще продължават да се развиват в сферата на здравеопазването, образованието, културата, младежта и спорта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини